Cea mai buna reteta de chec pufos

cea-mai-buna-reteta-de-chec-pufos

Va prezentam mai jos o reteta minunata de chec pufos care cu siguranta va vor incanta papilele gustative: 

Iata ce ingrediente aveti nevoie pentru a prepara aceasta reteta de chec pufos:

  • 4 oua (sa fie reci din frigider)
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri ulei
  • o lingurita praf de copt amestecat in faina, 1 lingura zeama de lamaie
  • jumatate de lingurita (sau un varf de cutit) de sare
  • 2-3 linguri de cacao
  • mirodenii (coaja de lamaie, esenta de vanile… etc, dupa gustul fiecaruia)

Cum se prepara acest chec pufos:

Pentru inceput se bat galbenusurile cu zaharul pana se topeste zaharul, se adauga uleiul, albusurile batute spuma, apoi faina cu praful de copt (in galbenusuri se pun mirodeniile, zeama de lamaie si praful de sare).

Se amesteca bine cu o lingura de lemn, se pune intr-o tava unsa cu unt (sau ulei) si tapetata cu faina, trei sferturi din cantitate, iar celalalt sfert se amesteca cu cacao si se adauga deasupra. Intindeti aluatul negru cu o furculita, in profunzime, iar deasupra puteti adauga miez de nuca (intreg sau nuca macinat), apoi puneti tava in cuptorul preincalzit, dar nu incins (dupa ce ati pus tava in cuptor, nu deschideti usa aragazului timp de 20 de minute).

Lasati acest chec sa se coaca aproximativ 45 de minute si incercati-l cu o scobitoare pentru a vedea daca s-a facut. Pentru doua checuri se dubleaza ingredientele.

Pofta buna!

 

You may also like...