12.4 C
București
vineri, martie 29, 2024

Ce tratamente naturiste sa folosesti pentru a scapa de acnee

Acneea este o afectiune cutanata cronica, cu un numar mare de factori implicati in aparitia sa. Aparitia pe piele a acestor cosuri pline cu puroi apar in special pe fata, dar si pe spate, piept si umeri, in functie de cat de afectat este organismul tau.

Care sunt cauzele aparitiei:

Cand glandele sebacee (substanta uleioasa care protejeaza pielea) de la baza firelor de par se astupa cu celule moarte si grasime, bacteriile se inmultesc, cauzand inflamatii. De regula, episoadele de acnee apar in adolescenta cand productia de hormoni sexuali masculini creste, stimuland glandele sebacee sa produca sebum. Alti factori care pot agrava problema sunt fluctuatiile hormonale, in special la femei (in apropierea menstruatiei), stresul, alergiile alimentare sau dieta prea bogata in grasimi.

Incearca sa reduci consumul de grasimi si dulciuri, pastreaza cu rigurozitate igiena pielii pentru a scadea frecventa si severitatea eruptiilor si evita produsele cosmetice uleioase, care pot favoriza infundarea porilor.

Tratamente naturiste pentru acnee:

-Se pot folosi foarte multe ceaiuri din plante medicinale cu care se pot face spalaturi sau comprese, pentru a calma pielea iritata si acestea sunt: aloe, arnica, brusture, busuioc, capsuni, catina, ceapa, cicoare, cimbrisor, cimbru, coada soricelului, dovleac, echinaceea, fasole, frasin, galbenele, grau, hrean, iasomie de padure, ienupar, lamai, macris, marar, menta, nuc, orz, ovaz, orez, papadie, patlagina, patrunjel, ridiche, rostopasca, rozmarin, salcam, sfecla, spanac, tataneasa, trandafir, trei frati patati, telina, untul pamantului, urzica, varza.

-Curata pielea de 2 ori pe zi cu un sapun sau gel continand galbenele, levantica sau orice planta cu actiune antimicrobiana. Aplicati o picatura de ulei de arbore de ceai australian care are puternice proprietati antimicrobiene, de 2 ori pe zi, pe portiunile de piele afectate. Noaptea, inainte de culcare trebuie sa faci urmatorul tratament pentru a usca si vindeca acneea: utilizeaza o cataplasma cu argila alba sau verde. Combina o lingura de praf cu suficienta apa ca sa obtineti o pasta de consistenta celei de dinti. Amesteca in ea 3 picaturi de ulei de arbore de ceai australian si aplica remediul pe portiuni de piele afectate sau pe intreaga suprafata a pielii obrazului. Dimineata clateste cu apa calduta. Vezi si: Uleiul care poate trata psoriazisul, ciupercile, acneea si alte afectiuni ale pielii

-Fa de 2 ori pe saptamana un tratament cosmetic al tenului cu aburi de infuzie pentru a desfunda porii. Incalzeste intr-un vas 2,5 litri apa. Cand a dat in clocot toarna o lingurita de cimbru uscat si maruntit si o lingurita de levantica uscata. Stingeti focul, apoi acopera-ti capul cu un prosop care sa acopere si vasul si stai cu fata in aburii degajati de ceai timp de 10 minute.

-Ia suplimente de zinc (intre 30-45 mg/zi) pentru a favoriza regenerarea tesuturilor pielii si a-ti intarii imunitatea corpului.

-Dizolva o bucata de drojdie de bere, de marimea unei nuci intr-o lingura de ceai de coada soricelului sau frunze de nuc. Aplica amestecul in strat subtire pe fata si tine timp de 30 minute, apoi spala cu apa calda.

-Se amesteca un morcov ras cu amidon. Se face o masca care se va intinde pe fata si se tine timp de 30 minute. Se spala apoi cu apa calda. Vezi si: Masca cu bicarbonat de sodiu si otet de mere contra acneei si petelor de pe ten

-200 g de iaurt se amesteca cu 1 lingura de propolis tinctura si se intinde pe fata sub forma de masca. Se lasa timp de 30 minute, apoi se spala. Este utila celor care au acnee cu infectii si cu probleme mai mari ale tenului, este o masca utila in infectii si foarte rehidratanta.

-2 lingurite cu radacina de cicoare se pun in 200 ml apa rece, se fierbe timp de 5 minute, se lasa sa se limpezeasca si se bea o treime pe stomacul gol dimineata, iar restul in doua reprize, inainte de mese. Cele mai importante utilizari sunt: hepatita, dischinezia biliara, constipatia, acneea si furunculoza. Este contraindicata in afectiunile acute hepato-biliare.

-Aplica pe fata un preparat din sucul unei lamai la care ai adaugat un albus de ou batut spuma. Tine-o pe fata pana se usuca si incepe sa te stranga. Se spala apoi cu apa calduta. Aceasta inchide porii dilatati si elimina si punctele negre.

-Se pune intr-un bol sucul de la o lamaie cu 2 lingurite de propolis, 2 lingurite de tinctura de urzica, 50 g polen de albine. Se lasa pentru 10 minute sa se umezeasca bine polenul. Se ia apoi o lingura si se sfarama bine toate granulele de polen. Se pun apoi si 3 linguri de miere. Se amesteca foarte bine toate acestea. Se pune totul intr-un borcan cu capac la rece. Se va unge apoi cu o bucata de vata inmuiata in acest preparat de 2 ori pe zi, in cazurile mai grave sau 1 data pe zi, in celelalte cazuri. Se lasa pentru 20 minute, apoi se sterge cu un servetel.

-Se pune 1 lingura de frunze de salvie la 100 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute si apoi se strecoara. In acest lichid se pune argila verde in asa fel incat sa formeze o pasta moale care se va intinde pe ten. Se lasa sa se usuce cel putin 30 minute. Se clateste apoi cu multa apa calda. Dupa aceasta este bine sa va clatiti cu o apa in care ati pus suc de lamaie care are vitamina C si ajuta si la inchiderea porilor si ca dezinfectant si la refacerea pielii.

Vezi si:

Catina alba, un bun remediu contra acneei

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole