21.9 C
București
sâmbătă, martie 30, 2024

Ce spun studiile despre consumul de peste

Pestele este unul dintre cele mai sanatoase alimente de pe planeta. Consumul lui sau a uleiului de peste sub orice forma, poate tine la distanta cateva boli destul de raspandite in lume, printre care migrena, diabetul, astmul sau eczemele. Iata ce spun studiile despre consumul regulat de peste.

Scapa de migrene printr-o schimbare a alimentatiei

Migrenele pot fi cauzate de alimente fermentate, precum iaurtul, berea, muraturile, drojdia si drojdia de bere, aspartamul sau lipida de cafeina care apare la bautorii de cafea cand le lipseste cafeaua. Migrena provocata de aceste alimente poate fi cauzata de alergia fata de ele sau de o substanta pe care o contin numita tyramina, substanta ce poate provoca migrena chiar in lipsa alergiei.

Migrenele pot fi usurate de ceea ce mancam. Foamea poate provoca o durere de cap, prin scaderea nivelului de zaharuri din sange. Migrenele aparute intre mese pot fi cauzate de prea multa insulina in sistemul circulator (hipoglicemie) din cauza unui pancreas hiperactiv. Acest lucru se poate afla, cerandu-i medicului un test de toleranta la glucoza. In acest caz, adoptati un regim bogat in proteine si sarac in hidrocarburi, consumarea a mai multor mese mici pe zi.

Studiile au aratat ca migrenele au fost prevenite la circa 60% dintre suferintii de dureri de cap puternice, si mult usurate la altii, numai prin ingerarea unor capsule cu ulei de peste intr-o cura de 6 saptamani. Evitarea grasimilor animale saturate poate preveni si ea migrenele, iar pestele consumat cu regularitate, in special somon, ton, macrou si sardine, poate ajuta la reducerea permanenta a atacurilor de migrena. Citeste mai multe despre beneficiile uleiului din peste aici.

Cercetatorii englezi afirma ca pestele bogat in omega-3 antiinflamatori, ca somomul, macroul, tonul si sardinele, consumat cu regularitate, poate preveni aparitia astmei la cei ce nu o au si poate ajuta la vindecarea celor care o au, suprimand continuu atacurile inflamatorii asupra cailor respiratorii.

Eskimosii, care mananca mult peste marin, rareori sufera de astm. Studiile au aratat ca un consum zilnic de ulei de peste, echivalent cu 225 gr macrou, timp de 10 saptamani, reduc agentii cauzatori de astm din organism in proportie de 50%.

Consumul de peste si diabetul

Consumatorii de peste risca sa contracteze diabet cam de 2 ori mai putin decat cei care nu mananca peste. Intr-un studiu pe termen lung, cu 175 de pacienti varstnici, barbati si femei ce nu sufereau de diabet, nici de toleranta redusa a glucozei, a aratat, dupa 4 ani, ca 45% dintre pacientii ce nu consumau peste facusera intoleranta la glucoza (boala precursoare a diabetului), in timp ce 75% dintre mancatorii de peste ramasesera complet neatinsi de aceasta afectiune. Cantitatea de peste consumata zilnic era de numai 200 de gr pe zi.

Cititi si: Avantajele consumului de peste pentru sanatate

Alergia la mancare este o cauza mare a eczemelor, in special la copii. Un studiu al Spitalului londonez Middlesex, a aratat ca prin simpla eliminare a laptelui de vaca, oualor, rosiilor, colorantilor artificiali si conservantilor alimentari, erau ajutati trei sferturi dintre copiii cu eczeme moderate si grave. Pe langa alergiile la mancare, uleiurile dietare joaca un rol important in aparitia eczemelor. In mod concret, pacientii cu eczema par sa aiba un deficit esential de acizi grasi.

Tratamentul cu acizi grasi esentiali a normalizat deficitul si a risipit simptomele de eczema la multi pacienti. Posibil sa fie important sa se mareasca ingestia dietara de uleiuri omega-3, prin consum de peste, in special macrou, hering, sardine, somon sau prin consumul de nuci, seminte, ulei de samanta de in sau ulei de peste. In toate cazurile, este absolut necesara vizita si sfatul medicului specialist.

Atentie!!! Acest articol este informational, pentru un tratament concret, este nevoie consultarea medicului specialist.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole