7.2 C
București
joi, martie 28, 2024

Ce poti face cu ouale ramase de la Paste. 6 retete speciale

Dupa minunata sarbatoare de Paste, ramai mereu cu un cos de oua fierte si nu stii ce sa mai faci cu ele. Trebuie sa stii ca ouale nedecojite rezista foarte bine daca sunt pastrate in frigider. Astfel, noi iti vom arata in acest articol ce poti face cu ouale ramase de la Paste.

1.Ce poti face cu ouale ramase de la Paste – Oua asortate

Ingrediente:

  • 12 oua
  • o jumatate de ceasca cu maioneza
  • o lingurita cu mustar
  • piper negru
  • diverse legume sau carnuri (cum ar fi sparanghel gatit si tocat marunt, salam tocat marunt, boia de ardei, patrunjel si altele, dupa preferinta)

Mod de preparare:

Curata ouale si taie-le in jumatati. Pune galbenusurile intr-un bol, zdrobeste-le cu o furculita si amesteca-le bine cu maioneza, mustarul, un varf de lingurita de piper si sare dupa gust. Pune apoi compozitia in fiecare jumatate de albus si presara deasupra ce vrei tu – salam, sparanghel, patrunjel etc., tocate marunt.

2.Ce poti face cu ouale ramase de la Paste – Salata Cobb cu sos de usturoi

Ingrediente:

  • 3 oua fierte ramase de la Paste
  • 8 felii de sunca
  • un sfert de ceasca cu ulei de masline
  • 3 linguri de otet de vin
  • un catel de usturoi
  • sare si piper negru
  • doua legaturi de nasturel/salata verde
  • o jumatate de kilogram de creveti fierti
  • o jumatate de kg de rosii cherry taiate jumatati
  • 2 fructe avocado taiate bucati

Mod de preparare:

Taie ouale in sferturi, pe lungime. Prajeste sunca 6-8 minute, pana devine crocanta, las-o la scurs si racit pe un servetel si apoi tai-o bucati. Intr-un bol amesteca uleiul, otetul, usturoiul, o jumatate de lingurita cu sare si un sfert de lingurita cu piper. Pune apoi in straturi salata, crevetii, rosiile, bucatile de avocado, ouale si sunca, intr-un vas mai mare, si toarna sosul peste ele.

3.Reteta simpla cu ouale ramase de la Paste – Sandvisuri cu oua, maioneza si patrunjel

Ingrediente:

  • o lingura cu maioneza
  • o lingurita cu mustar
  • o lingura cu patrunjel tocat marunt
  • doua felii mari de paine
  • 2 oua fierte, ramase de la Paste, taiate felii
  • frunze de salata
  • sare si piper

Mod de preparare:

Amesteca maioneza, mustarul si patrunjelul intr-un bol si intinde apoi compozitia pe ambele felii de paine. Pe una din ele pune apoi feliile de oua si frunzele de salata, sare si piper, iar peste pune si cealalta felie.

4.Ce poti face cu ouale ramase de la Paste – Salata Nicoise

Ingrediente:

  • 2 conserve cu ton alb scurse de zeama
  • cateva frunze de salata mai mari
  • doua oua fierte ramase de la Paste, taiate bucati mai mari
  • 3 linguri de parmezan ras
  • piper negru
  • sos Cezar

Mod de preparare:

Zdrobeste tonul si imparte-l pe frunzele de salata. Adauga apoi si bucatile de oua si presara parmezan. Stropeste cu sos Cezar si adauga putin piper.

5.Ce poti face cu ouale ramase de la Paste – Salata orientala cu oua fierte

Ingrediente:

• 300 g bacon sau constita afumata
• 8 cartofi
• 1-2 cepe
• 3 oua fierte
• 1 rosie taiata cubulete
• masline
• sare
• piper
• ulei
• otet

Mod de preparare:

Se fierb cartofii in coaja la foc marunt timp de aproximativ 20 – 30 minute. Se iau de pe foc apoi se curata de coaja si se taie marunt! Taiem ceapa si o adaugam deasupra cartofilor impreuna cu maslinele si cu cele trei oua fierte! Calim bacon-ul impreuna cu o rosie taiata cubulete timp de 10 minute dupa care adaugam compozitia deasupra cartofilor, cepei, maslinelor si oualor!
Se adauga sare, piper, ulei si otet dupa gust. Se poate servi rece!

ySKtXC9QsjLc

6.Ce poti face cu ouale ramase de la Paste – Cartofi frantuzesti

Ingrediente:

• 1 kg cartofi rosii
• 300 g branza telemea de oaie
• 6 oua, 3 fierte si 3 crude
• 100 g unt
• 100 g cascaval
• 100 ml smantana

Mod de preparare:

Se spala cartofii si se pun sa fiarba in apa cu sare, acoperiti cu un capac. Dupa ce au fiert, se scot din apa si se lasa sa se raceasca. Se curata de coaja si se impart in felul urmator: jumatate se taie rondele si cealalta jumatate se paseaza cu blenderul sau cu telul special pentru cartofi. Se rade branza pe razatoarea mica si se amesteca cu 3 oua crude. Se unge tava cu unt, pe toata suprafata si se pune primul strat de rondele. Peste primul strat se adauga piureul de cartofi si branza amestecata cu ouale. Se adauga cele trei oua fierte. Se acopera cu un alt strat de rondele, cu cascaval ras si cu smantana si se baga in cuptor.

Cartofi_la_cuptor_cu_smantana_si_branza_3

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole