Ce ingrediente se folosesc pentru un plus de savoare. Trucuri dezvaluite de un bucatar chef

Ce ingrediente se folosesc pentru un plus de savoare. Trucuri dezvaluite de un bucatar chef

Dupa ce a lucrat in diferite restaurante inca de la varsta de 15 ani, chef Jesse Szewczyk a ales sa impartaseasca cateva dintre trucurile pe care le-a invatat de-a lungul vremii.

Acesta a dezvaluit ca niciodata nu arunca resturile de legume sau carnuri, acestea fiind unul din secretele unui preparat extrem de gustos.

Jesse Szewczyk este chef si lucreaza in restaurante de cand se stie. Cand avea 15 ani a primit primul loc de munca si la 16 ani a inceput sa gateasca propriile retete. De atunci a inceput sa stranga tot felul de trucuri care l-au ajutat sa-si imbunatateasca modul in care gateste. Dintre acestea, bucatarul a ales sa impartaseasca o parte cititorilor blogului sau:

Resturile alimentare sunt ingredientul secret pentru un preparat gustos

Tulpinile si frunzele legumelor, oasele sau pielea carnurilor sunt folosite pentru a da gust mancarii. Adaugati-le intr-un recipient de plastic pe care il puteti pastra in congelator. Le puteti folosi in preparatele care presupun fierbere, pentru un plus de gust, scrie buzzfeed.com.

Pentru o aroma maxima, intotdeauna prajiti nucile si semintele inainte de a le adauga in preparate

Pentru un gust intens, puneti nucile sau semintele in tigaia incinsa si lasati-le 1-2 minute. Aceasta este o modalitate rapida de a intensifica aroma fara a adauga ingrediente suplimentare.

Untul, arpagicul, sarea si zeama de lamaie sunt ingredientele secrete folosite in restaurante

Tot ce trebuie sa invatati este gasirea echilibrului dintre ingrediente, iar untul, arpagicul, sarea si zeama de lamaie pot fi de folos in astfel de situatii.

Pastrati verdeata intr-un prosop de bucatarie umed

De indata ce ajungeti acasa de la piata, inveliti verdeata intr-un prosop de hartie umed si depozitati-o intr-o punga de plastic. Astfel o veti pastra proaspata mai mult timp. In cazul salatei, puneti-o intr-un prosop de hartie uscat pentru a absorbi orice exces de umiditate.

Inghetati partial carnea inainte de a o taia

Acest sfat este util mai ales in cazul produselor care contin multa grasime. Lasati carnea in congelator timp de 15 minute, iar apoi o veti putea felia mult mai usor.

Pentru o culoare perfect aurie a fripturii, stergeti bine carnea inainte de a o gati

Fiecare bucatar stie ca singura modalitate de a obtine o friptura bine facuta este sa usuce foarte bine carnea. Folositi un prosop de hartie pentru a va asigura ca ati indepartat excesul de apa.

Lasati tigaia la incins pana pregatiti toate ingredientele

Plita dintr-o bucatarie profesionala este mult diferita de cea pe care o folosim intr-o bucatarie obisnuita. O modalitate in care puteti aduce tigaia la aceeasi tempratura ca cea dintr-o bucatarie de restaurant este permitandu-i sa se incalzeasca in timp ce pregatiti restul ingredientelor.

Asezati hartie de copt si o alta tava deasupra baconului pentru a preveni incretirea acestuia

Pentru a obtine bucati de bacon bine facute, fara a se increti, puneti deasupra bucatilor de bacon hartie de copt si apoi o alta tava. Acest truc este valabil si in cazul in care doriti sa faceti biscuiti, tortilla crocanta, si orice alt preparat care doriti sa aiba o forma super-subtire.

Sursa: adevarul.ro

Sursa foto

 

You may also like...