6.7 C
București
miercuri, martie 27, 2024

Ce este salota sau ceapa frantuzeasca? Iata 7 beneficii extraordinare ale acestei legume

Ce este salota? Este un tip de ceapa care poseda proprietati puternice impotriva cancerului, impreuna cu o multime de alte beneficii pentru sanatate. Acestea provin datorita vitaminei A, vitaminei C si antioxidantilor puternici pe care ii contine.

Utilizata frecvent in medicina ayurvedica, sarlota poate vindeca atat bolile interne, cat si pe cele externe. Beneficiile acestui tip de ceapa includ capacitatea de a imbunatati sanatatea inimii, de a reduce inflamatia, de a ameliora crampele musculare, de a controla nivelul zaharului din sange si chiar de a lupta impotriva cancerului.

Ce este salota sau ceapa frantuzeasca – aceleasi proprietati ca si ceapa

1 – Lupta impotriva cancerului. Potrivit cercetarilor publicate in Jurnalul Asian Pacific de Prevenire a Cancerului, extractele de acetat de etil (EEOs) gasite in salota pot contribui la incetinirea cresterii celulelor canceroase. Are capacitatea de a induce apoptoza sau moartea celulara in celulele canceroase. Cercetarile au aratat ca beneficiile sale pot include un risc redus la anumite tipuri de cancer, inclusiv cancerele de san, gastric si de colon.

2. – Mentinerea sanatatii inimii. Multe beneficii ale acestei legume provin datorita antioxidantilor pe care le contine, inclusiv alicina si quercetin. Acesti antioxidanti sunt cunoscuti pentru a ajuta la scaderea tensiunii arteriale si pentru a proteja sistemul cardiovascular. Alicina functioneaza pentru imbunatatirea circulatiei si dilatarea vaselor de sange pentru a preveni ateroscleroza. De asemenea are proprietatea de a lupta impotriva inflamatiei si de a reduce riscul de infarct miocardic si accident vascular cerebral. Cantitatea de potasiu continuta in aceasta ceapa ajuta si la promovarea unei inimi sanatoase.

3 – Ajuta la mentinerea oaselor puternice. O analiza din 2004 a gasit o corelatie intre cresterea consumului de ceapa frantuzeasca si createrea densitatii osoase. Cercetarile sugereaza ca femeile mai in varsta care consuma acest tip de ceapa in mod regulat pot reduce riscul de fractura de sold cu mai mult de 20%, in comparatie cu femeile care nu consuma niciodata ceapa.

Ce este salota sau ceapa frantuzeasca – trateaza alergiile in mod natural

4 – Pot ajuta la prevenirea si tratarea alergiilor. Studiile au aratat ca salota are proprietati antialergice. Beneficiile includ activitatile anti-histaminice, antiinflamatorii si antioxidante. Cercetatorii au descoperit ca atunci cand extractul de ceapa a fost dat la soareci, acestia au avut o eliberare redusa de histamina. Se pare ca ceapa frantuzeasca are abilitatea de a ajuta la vindecarea sindromului letal al bolilor autoimune legate de alergii.

5 – Pot ajuta la controlul nivelurilor de zahar din sange. Salota, ca si ceapa, au proprietati antidiabetice naturale. Studiile au aratat ca acestea au efecte pozitive asupra nivelurilor de insulina si pot ajuta la controlul cresterii in greutate. Conform cercetarilor de la Universitatea din Michigan, consumarea de ceapa in mod regulat poate ajuta la scaderea nivelului zaharului din sange pentru prevenirea si inversarea diabetului zaharat.

6 – Imbunatatirea circulatiei si detoxifiere. Alte beneficii ale salotei includ capacitatea de a curata toxinele hepatice prin imbunatatirea circulatiei si stimularea detoxificarii. Ceapa ajuta la curatarea naturala a ficatului prin reducerea inflamatiei, scaderea stresului oxidativ si promovarea eliminarii substantelor cancerigene si a toxinelor din organism.

7 – Furnizeaza proprietati antibacteriene si antivirale. La fel ca usturoiul, salota produce reactii biochimice care pot ajuta la combaterea virusilor si a inflamatiei. Salota si ceapa detin, de asemenea, proprietati anti-fungice care pot ajuta la combaterea candidei si a altor infectii. Cercetarile au aratat ca alicina gasita in aceste legume ofera efecte antimicrobiene puternice impotriva multor tulpini de bacterii.

Montignac, dieta care te invata cum sa combini inteligent alimentele

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole