5.1 C
București
vineri, aprilie 19, 2024

Ce este enurezisul si cum iti poti ajuta copilul sa scape de aceasta problema

Enurezisul este o afectiune caracterizata prin mictiuni involuntare, complete, in timpul somnului. Aceasta afectiune apare in copilarie, nedeclansand leziuni organice.

Se pare ca enurezisul este o problema tot mai des intalnita in randul copiilor sub 6 ani. Aproximativ 13% dintre copii de pana la 6 ani uda patul. S-a demonstrat ca aceasta problema poate fi si ereditara. Daca unul dintre parinti a suferit in copilarie de acesta problema, este posibila ca si copilul sa pateasca acelasi lucru.

De regula, enurezisul dispare de la sine, insa  pana se intampla acest lucru poate fi jenant si incomod pentru copil, de aceea puteti incerca cateva metode naturale care sa vindece sau sa amelioreze aceasta afectiune.

Ceaiuri recomandate in enurezis

Raculetul: se administreaza ca pudra din rizomi in cantitate de 2-4 g pe zi.

Coada soricelului, sunatoare, coada calului, roinita, patlagina si urzica vie: se iau 2 lingurite amestec la 250 ml de apa clocotita. Se infuzeaza timp de 10 minute, dupa care se strecoara si se beau cate 2 cani pe zi, dimineata si seara pana la ora 18, intr-o cura de 2-3 saptamani.

Sfaturi utile

Se recomanda ca in a doua jumatate a zilei, copilul sa consume o cantitate redusa de lichide, dar si ferit de traume psihice. Pentru intarirea reflexului de mictiune, va fi sfatuit ca in timpul zilei sa se abtina cat poate mai mult, atunci cand simte nevoie sa urineze.

Psihoterapia, intarirea reflexului de mictiune, tratarea parazitozelor sunt masurile cu care se incepe tratamentul. Tratamentul naturist, combinat cu aceste masuri, rezolva majoritatea cazurilor.

Atentie!

Trebuie sa anuntati medicul imediat daca apar urmatoarele simptome: 

    • copilul incepe brusc sa ude patul, in timp ce pana la varsta de 6 luni nu s-a intamplat asa ceva; 
    • incepe sa ude pantalonii in timpul zilei;
    • sforaie noaptea; 
    • se plange de dureri urinare; 
    • merge des la toalteta pe timp de zi;
    • bea sau mananca mai mult decat de obicei; 
    • prezinta umflarea picioarelor; 
    • copilul uda patul si la varsta de 7 ani.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole