21 C
București
marți, aprilie 2, 2024

Cataplasma de coada calului. Remedii din strabuni, mai putin cunoscute in prezent

Cataplasma de coada calului. Exista multe studii realizate pe coada calului care ii demonstreaza uimitoarele beneficii. Totodata, fitoterapeuţii din mai multe tari o apreciaza datorita compozitiei sale chimice si pentru ca poate fi recomandata atat intern, cat si extern, in tratamentul a cel putin 130 de afectiuni. 

Coada calului este bogata in acid silicic, contine mai multi alcaloizi si diverse minerale. Printre substantele active importante, se numara si vitaminele B1 si C, flavonoidele, acizii (linoleic, oleic, stearic, malic, oxalic), sarurile de potasiu.

Coada calului poate fi utilizat intern sub forma de ceai, pulbere, tinctura sau suc, iar pentru utilizarea externa se foloseste sub forma de infuzie si cataplasme. In articolul de azi vom vorbi despre cataplasma de coada calului, despre modul de preparare, dar si despre actiunile ei terapeutice.

Mod de preparare cataplasma de coada calului:

Se iau 2-3 tulpini uscate de Coada-calului si se lasa timp de 1-2 ore la inmiat, intr-un vas cu apa calda (40-50 grade C).

Se aplica direct pe locul afectat, acoperindu-se cu un prosopel/tifon si se lasa sa actioneze timp de 1 ora.

Iata care sunt actiunile terapeutice ale cataplasmei cu coada calului:

-Cataplasma de coada calului reprezinta un bun remediu pentru furuncule si abcese

Datorita actiunii sale antimicrobiene si antiinflamatorii, cataplasma cu coada calului ajuta la reducerea inflamatiei si vindecarea infectiei de la nivelul furunculelor sau abceselor. Pentru a pregati o compresa, se inmoaie planta uscata si maruntita in apa calduta timp de 15 minute si apoi se impacheteaza planta inmuiata intr-un tifon si se aplica, timp de 5-10 minute, pe locul afectat. De asemenea, pentru a reduce inflamatia si durerea se poate prepara o pasta din frunzele de coada calului care se aplica pe zona afectata.

Cataplasma de coada calului este recomandata in diferite afectiuni ale pielii (eruptii cutanate, arsuri, acne, riduri, etc.)

Datorita proprietatilor sale antiinflatoare, antibacteriene, antiseptice si antioxidante, dar si siliciului, coada calului are capacitatea de a vindeca ranile, eruptiile cutanate, arsurile usoare, leziunile cauzate de soare si acneea. Pentru tratarea cestor probleme trebuie doar sa aplici cataplacme cu extract sau cei de coada calului pe pielea afectata tip de cel putin 20 de minute de 4-5 ori pe zi. De asemenea, daca bei cei de coada calului, actiunea sa antiinflamatoare si antioxidanta poate incetini procesul de imbatranire.

Cataplasma de coada calului este recomandata in tumori

Potrivit biologului austriac Richard Willfort, ultimele cercetari demonstreaza faptul ca tumorile sunt in cresterea lor si eliminate prin utilizarea ceaiului de coada-calului pe perioada indelungata de timp. De asemenea, se utilizeaza si cataplasme de coada-calului incalzite la abur, aplicate pe tumora.

Vezi si

Cele mai importante beneficii terapeutice ale consumului de coada calului

Coada calului. 4 moduri de preparare si administrare corecta

Tinctura de coada calului. Cum se prepara si ce actiuni terapeutice are aceasta

Coada calului. Beneficii si remedii cu „relicva” universului vegetal

Pulberea de coada calului. Tot ce trebuie sa stii despre puterea acestei retete

Infuzia combinata de coada calului, un remediu puternic pentru sanatatea omului

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole