9 C
București
joi, februarie 29, 2024

Casa viitorului – consum 0 de energie

Probabil va uitati suprinsi la designul acestei case, dar trebuie sa stiti ca este o locuinta a viitorului, care produce mai multa energie decat consuma.

Mai mult decat atat, o alta informatie pe care trebuie s-o asimilati este ca, din 2020, in Uniunea Europeana, cei care isi vor construi case vor trebui sa adere cat mai mult posibil la politicile comunitare de reducere a consumului energetic. In consecinta, casa din imaginile de mai jos este un precursor al unui curent care cu siguranta va castiga teren in viitor, de voie sau de nevoie.

Casa viitorului este creatia firmei spaniole de arhitectura Ezar si este expusa in orasul Malaga, din sudul Spaniei. Arhitectii au urmarit sa sublinieze, dincolo de calitatile energetice ale proiectului, frumusetea unui astfel de design neconventional si cum liniile futuriste de pot imbina armonios cu accente organice. Arhitectura, prin forma sa unica, este una pasiva, menita sa diminueze consumul de energie prin optimizarea expunerii la soare. Casa este prevazuta cu panouri solare pentru a stoca surplusul de energie, in vreme ce sistemele de aer conditionat performante si cele de iluminat pun umarul la consumul redus de energie.

Casa viitorului – design futurist care pune umarul la economia de energie

Materialele folosite in constructia acestui prototip de casa sunt toate reciclate si reciclabile. Fiecare din cele doua extremitati ale casei are peretii acoperiti cu vegetatie, o alegere care aduce un plus de eleganta constructiei si o integreaza foarte bine in comunitatea in care se afla. Plus ca mesajul de casa ecologica este mult mai bine articulat cu astfel de fatade.

Casa este dotata si cu un sistem de colectare a apei de ploaie care o ajuta sa foloseasca cu pana la 50 la suta mai putina apa decat o casa obisnuita din prezent de aceeasi dimensiune. Constructia inglobeaza si tehnologie care ii permite sa isi recicleze trei sferturi din deseurile produse. Fiecare detaliu, inclusiv acustica si pozitionarea sistemelor de iluminat, este gandit sa ofere un confort sporit ocupantilor. „Arhitectura cladirii in sine garanteaza ocupantilor calitatea vietii, fiind un mediu, mai intai de toate, sanatos”, au subliniat arhitectii firmei spaniole.

Sursa: casepractice.ro

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole