18 C
București
marți, aprilie 16, 2024

Calmarea durerilor de sani in perioada alaptatului – 5 metode eficiente

De cele mai multe ori mastita sau dureri de sani de dupa nastere fac mamele care au nascut prin cezariana, mamele care nasc inainte de termen sau atunci cand tehnica alaptarii nu este una tocmai corecta. Aceasta apare atunci cand fluxul laptelui este foarte scazut, laptele invadeaza tesutul mamar inconjurator care se inflameaza si predispune la infectie. In acest articol iti vom arata 5 metode eficiente pentru calmarea durerilor de sani in perioada alaptatului.

Durerile pot aparea inca din spital, din momentul in care copilul este infometat, tot incearca sa suga, iar canalele tale mamare sunt infundate. Din acest motiv apar si primele simptome ale mastitei; rani in jurul mameloanelor, uneori chiar sangerari. Este posibil sa intrati in panica cand veti vedea aceste lucruri, iar durerile in momentul in care rana este formata si bebelusul tot incearca sa suga vor fi de-a dreptul insuportabile. In aceste momente trebuie sa fiti destul de puternice si cei din jur sa va linisteasca sa nu intrati in depresie.

Calmarea durerilor de sani in perioada alaptatului – Pe langa tratamentul naturist, iata si cateva indicatii:

  • inainte de alaptare se aplica pe sanul afectat o panza curata, calda si umeda timp de 15 minute (pentru ca laptele sa curga mai usor);
  • cand nu alaptati, ungeti sfarcul cu crema de nalba sau galbenele pentru a fi moale atunci cand alaptati din nou;
  • se continua alaptarea la ambii sani daca se poate. Este de preferat, inceperea alaptarii cu sanul afectat deoarece este esential ca acesta sa fie golit complet. Daca este prea dureros sa se inceapa cu acest san, se poate alapta din sanul sanatos;
  • se pompeaza sau se exprima manual laptele din sanul afectat, daca acesta este prea dureros pentru a alapta.

Calmarea durerilor de sani in perioada alaptatului – tratamente cu plante

1 – Produse apicole

Polenul are de 5 ori mai multe proteine decat carnea, ajuta la o mai buna asimilare a substantelor minerale, este antianemic, intaritor, stimulent al activitatii nervoase, glandulare si sexuale, util in excesul de foliculina, in boli tiroidiene si pancreatice, ajuta la crestere si la refacerea organismului.

Extern – se aplica singur sau incorporat in diferite pomezi sau solutii si aplicat pe tegumente sau pe mucoase cu rol de cicatrizare, antibiotic. Intern – este bine sa fie tinut in gura si supt foarte mult timp pentru a se amesteca cu saliva pentru ca o enzima (ptialina) sa ajute la asimilare si are actiune mult mai mare biologica in acest caz. Se ia intre 1-3 lingurite de polen pe zi cu 15 minute inaintea meselor principale. Se face o cura de 4 saptamani, dupa care se face obligatoriu o pauza de 7 zile si se mai poate face inca o cura.

Pastura se poate lua direct din faguri consumand o data cate 4-6 celule de fagure cu pastura. Se mesteca bine in gura si se poate inghitii cu ceara cu tot.

2 – Ceai din amestec de plante: brusture, urzica moarta alba, galbenele si sovarf

-Se vor pune 2 lingurite din amestec la 250 ml apa. Se fierbe timp de 5 minute. Se strecoara. Se vor bea 3 cani pe zi. Extern se poate pune compresa de mai multe ori pe zi tot cu acest ceai.

3 – Cataplasme cu legume

-Se poate sa se aplice pe sani si cataplasme cu frunze de varza, patlagina sau frunze de napi, toate proaspete. Se tin mereu cand nu se alapteaza, se schimba cat mai des.

4 – Decoct de salcie

-Se pun 2 linguri de coaja de salcie macinata se pune la 250 ml apa si se fierbe apoi timp de 20 minute. Se strecoara si se pune compresa pentru calmarea durerii. De asemenea se poate face un ceai intern cu 1 lingurita de planta care se poate lua intern tot pentru calmarea durerilor.

5 – Decoct de cerentel

-Se pune 1 lingurita de radacini si rizomi se pune la 250 ml apa si se fierbe timp de 10 minute, apoi se strecoara. Se iau intern in cazurile in care se doreste diminuarea secretiilor sau extern se pun comprese si cataplasme pe san protejate cu o bucata de nailon. Se tin timp de 12 ore.

Vezi si:

Ulei esential de mirt verde, un arbust sacru si bland

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole