14.7 C
București
vineri, aprilie 19, 2024

Cafeaua verde – cum se prepara si care sunt beneficiile

Cafeaua verde – Cafeaua este o bautura ce contine cafeina, calitatea ei fiind influentata, printre altele, de locul de cultivare. Plantele de cafea au fost descoperite in regiunea Koffe din podisul Etopiei. În prezent este produsa in peste 50 de tari din lume, principalul producator fiind Brazilia.

De altfel, cafeaua este una dintre cele mai consumate bauturi la nivel mondial. Potrivit statisticilor, in Romania, consumul de cafea este de aproximativ 2 kilograme pe cap de locuitor intr-un an, fata de 3 kilograme cat este media europeana.

Cafeaua contine substante antioxidante care protejeaza celulele renale de radicalii de oxigen cacerigen, nu contine calorii, poate contribui la arderea grasimilor si faciliteaza digestia. Daca este consumata excesiv, pot aparea efecte precum tahicardia, nervozitate, insomnie, anemie, o stare usoara de dependenta.

Pentru cei care obisnuiesc sa consume cafea de dimineata sau in timpul zilei, este important de stiut ca ne putem bucura de gustul ei si in stare neprelucrata. astfel, o cafea verde de calitate va poate da energia de care aveti nevoie in timpul zilei, avand si o aroma deosebita.

Beneficiile cafelei verzi

Cafeaua verde este cea pe care o facem din boabele de cafea crude, neprajite. Cafeaua verde de calitate are o aroma mult mai intensa decat cea obisnuita, avand in componenta mai multe substante benefice organismului.

Cafeaua verde a devenit cunoscuta in anul 2012, atunci cand au fost demarate studii de catre specialisti ca urmare a unor informatii privind efectele benefice ale acesteia furnizate de celebrul Doctor Oz.

Ulterior, studiile au aratat ca, in afara de combatera obezitatii, scade tensiunea arteliala, impiedica organismul sa acumuleze depozitele de grasimie si reduce pofta de mancare. De asemenea, un al aspect pozitiv este legat de dispozitia buna pe care ne o poate da, o mai buna concentrare si imbunatatirea memoriei.

Alte efecte favorabile se refera la beneficii asupra pielii, hidratare sau intarirea sistemului imunitar si mentinerea densitatii parului.

Asadar, continutul cafelei verzi de calitate ofera consumatorului nu numai o aroma deosebita, ci si o accelerare a metabolismului, ce faciliteaza arderea grasimilor si eliminarea toxinelor din organism intr-un mod natural. De asemenea, accelereaza metabolismul dar si previne aparitia diabetului.

Cum sa preparati cafeaua verde

Daca va hotarati sa inlocuiti cafeaua neagra cu o cafea verde de calitate trebuie sa o macinati, iar apoi, pusa in ceasca, sa turnati apa fierbinte peste ea. Dupa o infuzie de zece 15 minute, o puteti strecura si indulci. De asemenea, exista si varianta ca dupa ce lasati boabele la inmuiat cateva ore, ulterior sa o fierbeti in jur de 15 minute iar apoi sa o strecurati, fiind numai buna de consum. Este recomandat consumul ei de cel mult trei ori pe zi.

Pretul, in functie de cantitate

Pentru cei care sunt interesati sa incerce cafeaua verde trebuie stiut ca preturile sunt accesibile, mail ales ca difera in functie de cantitatea pe care vrem sa o achizitionam. Cafeaua verde poate fi cumparata atat boabe, cat si macinata.

Pentru 100 de grame de cafea verde macinata vom plati in jur de 7 lei, iar pentru 50 de grame de cafea boabe, pretul este de aproximativ 5 lei. Costurile cresc in functie de cantitate, fiind mai rentabila achizitionarea unei cantitati mai mari.

Citeste si:

Motivele surprinzatoare pentru care cafeaua ar putea fi o bautura sanatoasa

Energie pentru intreaga zi. Care sunt beneficiile unei „portii” de cafea

Cafeaua de cicoare si efectele sale asupra organismului

Bautura din ghinda care poate inlocui cafeaua, inventata de o studentă din Cluj

Sfaturi utile pentru o cafea espresso de calitate

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole