Boia de ardei dulce. Beneficii si proprietati

boia iute 1-370x310

Foarte putina lume stie faptul ca ardeiul iute este una dintre plantele cu cele mai mari beneficii pentru sanatatea noastra si cu o cantitate neobisnuit de mare de vitamina C. Iuteala din ardei este data de capsacina, o substanta cu proprietati tamaduitoare.

glass-containers-1205652_640

Trebuie sa stii ca pentru cei care nu suporta iuteala, o alternativa la sursa de vitamina C este si boiaua dulce, la fel de concentrata in vitamina ca si ardeiul iute proaspat. De asemenea, ardeiul contine o mare cantitate de antioxidanţi, fiind bogat în vitamina A, B, C, E, potasiu, zinc, proteine vegetale, fibre si acid folic.

Iata mai jos ce beneficii are boiaua de ardei dulce:

  • boiaua de ardei dulce reuseste sa accelereze metabolismul, sa reduca colesterolul si sa contribuie la prevenirea proceselor degenerative;
  • cel mai mare beneficiu al ardeiului este acela ca asigura o buna functionare a inimii si contribuie la permeabilitatea vaselor de sange, regleaza tensiunea arteriala, intareste inima, arterele si intensifica circulatia periferica deficitara;
  • boiaua dulce accelereaza procesul de slabire;
  • amelioreaza inflamatiile si durerea;
  • imbunatateste circulatia vasculara;
  • imbunatateste digestia;
  • consumul de boia dulce intareste sistemul imunitar;
  • previne cancerul de prostata si stomac;
  • previn diabetul de tip 2;
  • scade tensiunea arteriala;
  • unele studii arata ca boiaua dulce ar actiona si ca un afrodisiac, inducand o stare de bine, relaxare a cailor de transmitere a influxului nervos si are si un efect placebo, iuteala fiind asociata cu actiunea.

Atentie! Folosirea ardeiului iute trebuie facuta cu precautie deoarece sunt persoane care pot avea o sensibilitate sporită la actiunea acestuia.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

 

You may also like...