20.1 C
București
joi, martie 28, 2024

Boala Parkinson. Simptome si tratament

Boala Parkinson este o afectiune neurologica degenerativa, o boala ce apare in urma distrugerii neuronilor, celule cerebrale producatoare de dopamina.

La scara mondiala, aceasta boala este diagnosticata la 300 000 persoane in fiecare an si afecteaza 1% din persoanele cu varsta cuprinsa intre 50 si 70 de ani, iar incidenta bolii este de 1,5 ori mai mare la barbati decat la femei.

Simptome boala Parkinson:

  • Tremorul – apare mai ales cand bolnavul sta in repaus si este accentuat atunci cand acesta este obosit sau stresat;
  • Rigiditatea musculara – poate afecta mai ales muschii de la nivelul fetei, gatului sau a membrelor inferioare, ducand la oboseala musculara si la anchilozare;
  • Incetinirea miscarilor (bradikineziea) – este caracterizata prin diminuarea miscarilor mimice, prin rarirea clipitului si scaderea amplitudinii miscarilor, vorbitul devine greoi, pacientul scapa saliva, se ineaca des, are probleme si cu scrisul, etc.;
  • Un alt semn important al bolii Parkinson este si dificultatea de mentinere a echilibrului (instabilitate posturala);
  • Pe parcursul bolii, apare alterarea functiilor intestinului si a vezicii, aparand constipatie si incontinenta urinara ;
  • Aceasta boala afecteaza sistemului nervos care conduce la pierderi de memorie, la stari de confuzie, tulburari de somn si la dementa.

Tratament boala Parkinson

Medici germani si francezi considera ca cel mai bun remediu naturist care pare sa opreasca procesul de imbatranire al creierului este laptisorul de matca, acesta avand un efect reversibil asupra simptomelor datorate degenerescentei senile si pentru reducerea sau chiar eliminarea tremorului.

Reteta:

  • 5 grame laptisor de matca crud, neprelucrat termic sau chimic
  • o cana de 250 ml cu urmatoarea compozitie: 1 lingurita cu miere de mana, 1 lingurita de polen crud, 1 lingurita de zeama de lamaie proaspata si apa.

Acest tratament se administreaza sublingual, zilnic, inainte de micul dejun, in cure de 3 luni cu pauze de o luna intre ele.

Iata mai jos si alte tratamente naturiste care dau rezultate bune in boala Parkinson:

  • Tratament naturist cu catina. Puneti 2 lingurite de pulbere de catina intr-un pahar cu apa si lasati la macerat, la temperatura camerei, de seara pana dimineata. A doua zi maceratul se amesteca cu o lingurita de miere lichida. Se va administra dimineata pe stomacul gol, cu un sfert de ora inaintea mesei, in cure de cate 4 saptamani. Lichidul nu se filtreaza, iar la sfarsit se consuma si pasta de catina ramasa in pahar. Acest tratament este eficient si contra convalescentei, pentru intarirea sistemului imunitar si pentru imbunatatirea alimentatiei bolnavului, mai ales in perioadele de restrictii culinare, pentru prevenirea aparitiei asteniei.
  • Suc de macrisul-iepurelui. Acesta este un preparat prescris deseori in boala Parkinson. Sucul se va administra in doza de 3-5 picaturi pe ora, luate intr-o infuzie de coada-soricelului. De asemenea, acest suc se poate folosi si extern pentru frictionarea sirei spinarii.
  • Biterul suedez ajuta la calmarea tremurului membrelor. Se pun comprese pe ceafa si se mentin timp de 3-4 ore. Daca apare si intepeneala, se recomanda bai cu cimbru timp de 20 de minute. Puneti intr-un litru de apa oparita 200 g de cimbru. Turnati apoi infuzia in apa de baie. Trebuie sa aveti grija ca nivelul apei din baie sa nu treaca de nivelul inimii.

Medicamentele pot controla simptomele daca sunt administrate in faza de debut a bolii, dar o data cu evolutia bolii, acestea devin din ce in ce mai ineficiente.

Metodele de tratament aditionale, cum ar fi: exercitiile fizice, fizioterapia si terapia ocupationala sunt de ajutor in toate stadiile bolii, mai ales in mentinerea tonusului, mobilitatii si a independentei bolnavului.

Tratamentul chirurgical poate fi folositor in tratarea simptomelor, insa in cazul unui numar mic de persoane.

Vezi si:

39 de persoane vindecate de Parkinson cu „casca-minune”

Daca acest articol v-a fost util, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole