20.1 C
București
joi, martie 28, 2024

Berea si beneficiile ei asupra sanatatii

Consumata cu moderatie (2 pahare pe zi pentru barbati si un pahar pentru femei), ne putem bucura de bere nu doar pentru savoarea ei, ci si pentru beneficiile acesteia asupra sanatatii. Iata tot ce trebuie sa stii despre beneficiile berii.

Beneficiile berii:

  • S-a demonstrat ca berea nu contine grasimi sau colesterol, ci aceasta are rolul de a creste nivelul colesterolului bun si sa il scada pe cel rau, ajutandu-ne sa avem o inima mai sanatoasa.
  • Fiind bogata in potasiu si saraca in sodiu, berea este bautura perfecta pentru cei care sufera de tensiune arteriala. Aceasta poate preveni formarea unor cheaguri de sange care blocheaza arterele ce transporta sangele la inima si la creier.
  • Berea contine o substanta care previne degradarea oaselor, la osteoporoza.
  • Berea contine cantitati mari de antioxidanti, proveniti din hamei si malt, care previn distrugerea celulelor, care poate conduce la cancer.
  • Consumul moderat de bere imbunatateste memoria si abilitatile gandirii. Aceasta ne poate proteja de boala Alzheimer si alte boli inrudite.
  • Berea te ajuta sa scapi de durerea musculara ce se instaleaza in urma oricarei activitati fizice intense.
  • Aceasta are rolul de a rehidrata rapid organismul si de a intari sistemul imunitar. Acest lucru se datoreaza vitaminelor, carbohidratilor si mineralelor prezente in bautura, care previn eventualele probleme hormonale cauzate de stres si favorizeaza pastrarea unui nivel inalt de glucoza plasmatica.
  • Un consum moderat de bere este indicat si pentru a preveni formarea pietrelor la rinichi.

Atentie!! NU faceti exces!! Daca beti cantitati prea mari de bere poate aparea obezitatea, apoi apare obezitatea inimii. Functiile inimii scad si cel mai mic efort devine greu realizabil. Vestea buna este ca persoanele care consuma o cantitate moderata de alcool isi micsoreaza sansele de a suferi un atac de cord sau de a dezvolta o boala de inima.  

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Tuica de prune si calitatile ei terapeutice pentru organism

Beneficiile vinului, una dintre cele mai puternice bauturi

Retete terapeutice cu bere. Racoritoare vara, sanatate curata iarna

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole