Beneficiile vinului alb

beneficiile-vinului-alb

Vinul rosu se bucura de o mai mare popularitate decat vinul alb. Insa si acesta din urma are beneficii, iar unii oameni il prefera pe acesta mai mult decat pe cel rosu, caci este parca usor mai slab si mai aromat. Iata care sunt principalele beneficii ale vinului alb.

Beneficiile vinului alb – folosit din cele mai vechi timpuri pentru diferite afectiuni

Vinul era folosit ca antiseptic pentru curatirea ranilor, iar ca anestezic, provoca somnul si inlatura durerea. La masa, imbunatateste digestia si pofta de mancare. Preotii-tamaduitori il foloseau ca stimulant pentru inimile slabe, pentru a intari bataile inimii, a alunga durerile de anghina si pentru imbunatatirea respiratiei. Inainte de aparitia medicamentelor, oamenii il foloseau ca tranchilizant natural.

Vinul alb, ca si vinul rosu, stimuleaza colesterolul bun, care topeste grasimea nociva de pe peretii arterelor si o transporta in ficat, unde este descompusa si eliminata din corp. Cercetarile au demonstrat ca riscul bolilor de inima scade la 2-3 pahare de vin consumate zilnic.

Poate v-ati intrebat de ce, pe langa aroma, vinul este folosit in mai multe mancaruri, avand rol de dezinfectare, dar si de fragezire a carnii. Iata ca vinul, fie rosu sau alb, a salvat nenumarate vieti in timpul epidemiei de holera din Paris, la sfarsitul secolului 19.

Un medic francez, observand ca bautorii de vin aveau o rezistenta mai mare la virusul holerei, a sfatuit publicul sa amestece vin in apa. Stiinta a demonstrat mai tarziu ca vinul omoara virusul holerei. Astfel, mamele au inceput sa inmoaie pestii si fructele in vin, pentru a omora bacteriile din ele.

Beneficiile vinului alb – vinul alb poate fi consumat de oricine, intrucat nu interactineaza cu alte medicamente

Un studiu a aratat ca bautorii a 2 pahare de vin alb sau rosu pe zi riscau cu 40% mai putin decat non-bautorii sa fie internati pentru atac de cord. Asadar, pentru un degustator de vin scade cu mult riscul dezvoltarii unei boli de inima. Ca in cazul oricarui tip de exces insa, mai mult de 3 pahare pe zi creste riscul de a dezvolta cancer si alte boli grave cu pana la 50%.

Exista tot mai multe dovezi ca tyrosolul si hydroxytyrosolul, pe care ii contine vinul alb au un rol foarte important in protejarea inimii. Vinul alb are mai putine calorii in comparatie cu vinul rosu, fiind o alegere mai buna pentru persoanele care au probleme cu greutatea si nu numai. Vinul alb nu interactioneaza cu anumite medicamente pe care le luam, insa vinul rosu interactioneaza deseori cu alte medicamente. Astfel, spritul este o mai buna alegere pentru cei care au de luat zilnic tratament medicamentos.

In 2002, cercetatorii de la Universitatea de Medicina din Buffalo au descoperit ca un consum moderat de vin alb imbunatateste sanatatea plamanilor. Consumul de vin alb ajuta la ameliorarea durerilor de cap, previne greturile, senzatia de iritare si nervozitate provocate de mahmureala.

Vinul alb se consuma in special pe vreme calda, fie simplu, fie amestecat cu apa minerala la mese bogate cu peste si carne. Se potriveste de minune cu mancarurile colorate, usor picante.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.