8 C
București
joi, martie 28, 2024

Beneficiile si calitatile terapeutice ale nucilor

Beneficii nuci. Pentru daci, nucul reprezenta o buna sursa de hrana si medicament, numindu-l „arborele magic”. Nucul secreta o cantitate foarte mare de iod, iar fructele sale iti ofera energia de care ai nevoie, fiind printre alimentele cele mai bogate in calorii si mai complete din punct de vedere nutritiv.

Proprietatile nucilor:

-nucile contin multe complexe de vitamina B (riboflavina, niacinul, thiaminul, acidul pantothenic, vitamina B6 si acid foliar);

-nucile constituie o bogata sursa de minerale (mangan, cupru, potasiu, calciu, fier, magneziu, zinc si seleniu);

-sunt o sursa foarte buna de vitamina E;

-sunt extrem de bogate in acizi grasi monosaturati, precum este acidul oleic si o excelenta sursa de acizi grasi esentiali de omega 3 ca acidul linoreic, acidul alfa linoreic si acidele arachidonice;

Daca introduci nucile in meniul tau, acestea te vor ajuta la reducerea colesterolului negativ si la cresterea nivelului de colesterol pozitiv, benefic pentru organism.

Beneficii nuci – Calitatile terapeutice ale nucului

I se spune arborele magic deoarece  aproape tot ceea ce produce poate fi folosit in scopuri medicinale:

  • Cojile verzi ale nucilor sunt extrem de bogate in iod si taninuri, avand efecte antiinfectioase, depurative si stimulatoare ale activitatii tiroidei;
  • Frunzele de nuc au proprietati hipoglicemiante, diuretice, previn si combat infectiile tubului digestiv si cele renale;
  • Fructele (nucile) sunt considerate un medicament-aliment, foarte bogate in vitamina E, ajutand la mentinerea sanatatii sistemului cardiovascular care regleaza nivelul colesterolului in sange, avand proprietati stimulatoare hormonale, reintineritoare si afrodiziace;
  • Axul nucii (acea pojghita care desparte miezul de nuca in doua) este puternic astringent, are efecte antitusive si antiinfectioase la nivelul cailor respiratorii medii.

Beneficiile si tratamentele naturiste ale nucilor:

– Accident vascular – consumul regulat de nuci intareste vasele de sange si previne ruperea lor. Reteta: 3 miezuri de nuca pisate, 1 lingurita de polen de albine si 2 linguri de miere se amesteca foarte bine si se fac bilute mici. Se ia zilnic tot acest amestec, pe stomacul gol, dimineata.

Boli de piele – consumul zilnic a 20 de nuci grabeste vindecarea bolilor de piele (psoriazisul, eczeme alergice rebele, infectiile cu ciuperci la nivelul pielii) si refacerea pielii dupa arsuri, opreste procesele degenerative.

Constipatie – se consuma miezul a 4 nuci prajite usor la 10 minute dupa ce am consumat 1-2 pahare de compot de prune sau 2 linguri de miere lichida cu apa. Tratamentul se face pe stomacul gol.

Diabet – nucile sunt sarace in zahar, ceea ce le face un aliment de baza in diabet. Nucile au si o actiune usor hipoglicemianta, contribuind la ameliorarea acestei afectiuni. Aceasta afectiune se trateaza cu tinctura din membranele uscate. Reteta: intr-un borcan de 500 ml se pun, pe o treime a lui, nucile tocate marunt, apoi se umple borcanul cu tuica si se lasa la macerat 21 de zile. Dupa stoarcere, se pastreaza intr-o sticluta de culoare inchisa. Se bea cate o lingura pusa in 100 ml apa, cu 30 minute inainte de masa.

Anemie/Greutate corporala sub cea normala. Datorita continutului mare de grasimi usor de asimilat si care nu cresc colesterolul, nucile consumate in cantitati mari sunt excelente in curele de ingrasare. Avand in vedere ca nucile contin proteine, este indicat sa le consumati seara inainte de somn deoarece proteinele se asimileaza mai bine cand organismul se relaxeaza. Doza recomandata este de 4-7 nuci.

Hipertiroidie. Nucile au un efect reglator asupra activitatii tiroidei si, in plus, aducand un supliment considerabil de calorii, care se stie ca in aceasta afectiune sunt consumate in mari cantitati. Problemele de tiroida se amelioreaza daca zilnic se aplica pe gat, in zona tiroidei, 4-5 straturi de frunze verzi, strivite putin intre degete. Se lasa 6-8 ore pe locul bolnav.

Sterilitate, impotenta. Aportul de vitamina E, prezenta unor substante reintineritoare si care protejeaza si curata vasele de sange fac nucile un aliment foarte indicat in tratamentul acestor doua afectiuni.

Cresterea imunitatii  – Se amesteca un pahar de miez de nuca pisat, stafide si caise uscate cu 300 g miere de albine. Se consuma cate o lingura de trei ori pe zi, inainte de masa.

Eliminarea durerilor cardiace – Se consuma faina de nuci obtinuta prin macinare, amestecata cu stafide. Fara stafide, se bea cu apa de catre bolnavii de colita si enterocolita.

Procese inflamatorii ale cailor urinare, cu urinari dese – Se administreaza miez de nuca prajita la gratar cu lemne, foarte bine pisat. Se administreaza cu apa.

Curatarea vaselor sanguine. Se toaca marunt coaja uscata de la 14 nuci, se amesteca cu 500 ml tuica, se lasa la macerat cam 2 luni. Se bea cate o lingura, dimineata pe nemancate. Leacul le e de folos si persoanelor cu depuneri de saruri, tromboza, chisturi si tumori, mastopatii fibromatoase.

Tratarea tusei – Se piseaza 4 nuci intregi (miezul si coaja), se amesteca cu o lingura de fructe uscate de soc. Se fierbe amestecul in 500 ml apa, pe foc mic, 15 minute. Se raceste, se strecoara si se amesteca cu o lingura de miere de albine. Se bea cate o lingura, de trei ori pe zi, timp de 7 zile.

Ulcer stomacal – Se prepara un ceai din axele nucii (pojghita care desparte miezul de nuca in doua) a 4-5 nuci si 250 ml apa clocotita. Se infuzeaza o ora in termos, se strecoara si se bea cate o lingurita dimineata sau inainte de culcare, pe nemancate.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Cititi si:

Remediile naturiste ale frunzelor de nuc

10 beneficii ale consumului de lamai pentru sanatate

Beneficiile patrunjelului pentru sanatatea omului

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole