23.9 C
București
vineri, martie 29, 2024

Beneficiile scrisului de mana

Cand a fost ultima data cand ai scris ceva? Da, folosim telefoanele noastre pentru a lua notite, pentru a salva zile de nastere, etc. Daca nu ati observat pana acum, scrisul este diferit de abilitatile pe care le utilizati atunci cand tastati.

Scrierea de lunga durata este de fapt buna si va vom arata de ce. S-a observat ca scrisul cursiv nu este la fel de obisnuit ca in trecut. Probabil ati observat multi parinti care cred ca tastarea este mai importanta pentru copiii lor. Dar niciunul dintre ei nu face o adevarata favoare copilului.

Beneficiile scrisului de mana – statele americane reinvie scrisul de mana

Tocmai de aceea, in 2016, statele americane Alabama si Louisiana au adus inapoi la viata scrisul de mana cursiv. Patruzeci de alte state doresc recuperare imensa in scrierea cursiva si lucrurile vor continua sa se dezvolte in directia cea buna.

Departamentul de Educatie din New York a lansat un manual conceput pentru profesorii care au invatat scrierea cursiva in anul scolar 2016-2017.

Potrivit unei cercetari din Franta, publicata in Acta Psychologica, un jurnal de psihologie experimentala, copiii cu varste cuprinse intre 3 si 5 ani au fost capabili sa recunoasca scrierea de mana la o saptamana dupa invatarea initiala. Nu a fost, insa, si cazul copiilor care au folosit tastaturi pentru a invata sa scrie.

Un alt studiu similar a aratat ca imprimarea, scrierea cursiva de mana si utilizarea tastaturilor stimuleaza parti diferite ale creierului. Virginia Berninger de la Universitatea din Washington, un psiholog educational, a condus studiul de cinci ani. Credeti sau nu, copiii scriu mai bine si mai repede cu mana. „Scrierea este modul in care invatam ceea ce gandim.

Scrisul de mana angajeaza partea de gandire a creierului dupa cum a mai explicat Berninger. Tastarea nu ofera aceleasi avantaje de a lua notite manual.

Beneficiile scrisului de mana – cercetarile sunt in favoarea scrisului de mana pentru o gandire mai profunda si o invatare mai rapida

Cercetatorii Pam A. Mueller de la Universitatea Princeton si Daniel M. Oppenheimer de la Universitatea din California, Los Angeles, au arstat participantilor o discutie TED si le-au cerut sa ia notite.

Participantii au fost impartiti in doua grupuri – scriitori de mana si cei care au folosit laptopuri. Este adevarat ca computerele va ajuta sa luati notite mai repede, insa luarea de notite de mana necesita mai mult timp si va face selectiv cu privire la informatiile pe care le scrieti.

Elevii tind sa creeze o imagine in carnetul lor, folosind sageti, stele si subliniaza. Este mai usor pentru ei astfel sa gaseasca raspunsul de care au nevoie. Toti ar trebui doar sa incetineasca procesul de scriere si sa proceseze informatiile pe care le primesc folosind propriile cuvinte pentru a invata mai bine.

Tehnologia moderna nu este intotdeauna cel mai mare prieten al nostru. Folositi-va de avantajele timpurilor moderne, dar incercati sa nu uitati cum sa scrieti de mana.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole