7.5 C
București
sâmbătă, martie 23, 2024

Beneficiile scortisoarei. De ce este bine sa consumi acest condiment aromat

Cand auzim de scortisoara ne vin in minte delicioasele prajituri aromate facute in casa sau merele coapte presarate cu praf de scortisoara, acest ingredient care ne incanta simturile la maximum si care are beneficii uimitoare pentru sanatate. Iata, asadar, care sunt beneficiile scortisoarei.

Fie ca e macinata, sub forma de baton sau ulei, scortisoara este bogata in antioxidanti care incetinesc procesul de imbatranire, combate stresul si echilibreaza glicemia, luptand impotriva declansarii diabetului.

Cine ar crede ca scortisoara ne poate ajuta in lupta cu surplusul de kilograme, sa ne mentinem o stare buna, sa eliminam toxinele sau chiar sa ne stimuleze memoria? Iar acestea sunt doar cateva dintre beneciile surprizatoare ale acestui ingredient aromat, care ne desfata atat mirosul, cat si papilele gustative.

Inca din Antichitate, scortisoara era nelipsita din tot soiul de retete, fiind cunoscuta pentru proprietatile antioxidante, benefice atat pentru sanatate, cat si pentru frumusetea noastra.

Beneficiile scortisoarei – Un adevarat elixir al tineretii

Acest ingredient minune stimuleaza memoria, creste randamentul si lupta impotriva imbatranirii premature. Datorita proprietatilor antimicrobiene, scortisoara ajuta la intarirea sistemului imunitar, iar in combinatie cu miere si lamaie este un remediu la indemana ce alunga cu succes raceala si gripa inca de la primele simptome. Mai mult, stresul, oboseala, mancatul pe fuga, toate acestea isi pot lasa amprenta asupra pielii. Un ten palid, tern, o piele uscata si ridata ne creeaza complexe, insa scortisoara, datorita continutului bogat de antioxidanti, amelioreaza aspectul pielii.

Folosita in masti sau creme pentru fata, sub forma de ulei, ne scapa de petele pigmentare, cuperoza, riduri fine si imperfectiuni. In plus, scortisoara sub forma de pulbere amestecata cu zat de cafea constituie un exfoliant suta la suta natural si foarte eficient nu doar pentru ten, ci si pentru corp, inlaturand celulele moarte si aspectul de coaja de portocala.

Scortisoara taie pofta de mancare

Adesea simtim nevoia sa gustam ceva dulce, iar in aceste cazuri scortisoara ne poate scadea apetitul pentru dulciurile in exces. Adaugati in ceai un varf de lingurita de pulbere de scortisoara si va diminua, cu siguranta, pofta de mancare. De asemenea, acest condiment lupta impotriva instalarii diabetului de tip 2.

Cercetarile facute de-a lungul timpului au demonstrat ca echilibreaza glicemia, asadar diabeticii pot consuma scortisoara sub orice forma, fara rezerve. Mai mult, uleiul de scortisoara folosit in aromoterapie purifica incaperea, reduce microbii din aer, ajuta la relaxare, eliminand tensiunea si stresul acumulate peste zi, iar 2-3 picaturi adaugate in cada cu apa calda au efect reconfortant si odihnitor.

Scortisoara de Ceylon – Condimentul sanatos din bucataria ta

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole