13.3 C
București
vineri, martie 29, 2024

Beneficiile rubarbei

In timp ce este clasificat din punct de vedere oficial drept fruct, rubarba este din punct de vedere tehnic o leguma. Are un gust dulce si este plin de vitamine, minerale si fitonutrienti. Contine fibre, vitamina K, vitamina C, calciu, potasiu si magneziu. Printre avantajele rubarbei se numara capacitatea de a imbunatati digestia, de a reduce inflamatia, de a intari oasele si de a proteja creierul impotriva bolii. Iata beneficiile rubarbei pentru sanatatea noastra:

Beneficiile rubarbei – 6 beneficii excelente ale unei legume dulci

1 – Faciliteaza digestia. Cercetarile au aratat ca rubarba poate ajuta la usurarea disconfortului abdominal si la promovarea digestiei sanatoase. Ca aliment alimentar bogat in fibre, functioneaza pentru ameliorarea stomacului umflat, asigurand in acelasi timp regularitatea.

2 – Intareste oasele si previne osteoporoza. Aceasta contine o doza sanatoasa de vitamina K, care sustine metabolismul osos și asigura protectia impotriva osteoporozei. Vitamina K ajuta la cresterea absorbtiei de calciu pentru a creste densitatea minerala osoasa si pentru a reduce riscul de fracturi. Cercetarile au aratat ca o deficienta a vitaminei K creste riscul de osteoporoza.

3 – Protejeaza creierul. Printre avantajele rubarbei se numara capacitatea de a proteja creierul de boli. Stresul oxidativ poate duce la accident vascular cerebral, boala Alzheimer si alte probleme de sanatate. Studiile au aratat ca extractul de rubarba ajuta la combaterea inflamatiei si protejeaza creierul de radicalii liberi care pot provoca daune. Potrivit cercetarilor publicate in Rapoartele de Medicina Moleculara, beneficiile rubarbei mai si includ capacitatea de a reduce inflamatia din creier si de a proteja creierul de stresul oxidativ. Studiile sugereaza ca rubarba poate ajuta la combaterea tulburarilor cerebrale, cum ar fi SLA (scleroza laterala amiotrofica), accident vascular cerebral si altele.

Beneficiile rubarbei – lupta impotriva radicalilor liberi

4 – Lupta impotriva radicalilor liberi. Printre beneficii se numara capacitatea de a lupta impotriva radicalilor liberi. Este incarcat cu antioxidanti care lucreaza pentru a proteja corpul de deteriorare. Rubarba contine quercetin, un puternic antioxidant cunoscut pentru a preveni curatarea radicalilor liberi. De asemenea, contine miricetina, epicatechina, hiperozida si quercitrina, toate considerate a fi antioxidanti puternici. Datorita acestor compusi, beneficiile rubarbei includ capacitatea de a preveni activitatea de curatare a radicalilor liberi pentru a proteja organismul impotriva deteriorarii.

5 – Amelioreaza constipatia si diareea. Fibra pe care o contine ii ajuta sa se asigure ca sistemul digestiv functioneaza fara probleme. Rubarba ajuta, de asemenea, la usurarea durerii cauzate de hemoroizi. Studiile sugereaza ca administrarea regulata a rubarbei poate ajuta in mod natural la tratarea disconfortului gastrointestinal.

6 – Reduce inflamatia. A fost folosit in medicina chineza de ani de zile, datorita capacitatii sale de a promova pielea sanatoasa, de a lupta impotriva infectiilor si de a proteja organismul de boli. Cercetarile publicate in Jurnalul American de Medicina Chineza au constatat ca extractul de rubarba a aratat efecte pozitive semnificative in vindecarea celulelor inflamatorii. Proprietatile anti-inflamatorii naturale ale rubarbei ajuta la combaterea infectiilor si bolilor legate de inflamatia cronica si acuta.

2 retete afrodisiace cu vin care ajuta la stimularea libidoului

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole