10.7 C
București
vineri, aprilie 19, 2024

Beneficiile consumului de morcovi

Beneficiile consumului de morcovi. Antioxidantii numiti carotenoizi sunt responsabili pentru culoarea lor portocalie marcata si este ceea ce va poate ajuta sa va protejati ochii si pielea. Alte substante nutritive ale morcovului includ luteina, zeaxantina, vitaminele A, D, E si K, precum si magneziu, potasiu si calciu.

Beneficiile consumului de morcovi – Imbatranire mai grea si ficat mai sanatos

Imbatranire. Morcovul este un fel de leguma anti-imbatranire deoarece este bogat in beta-caroten, un antioxidant care lupta impotriva radicalilor liberi.

Frumusete. Aceasta leguma este bogata in antioxidanti si vitamina A, care sunt importante pentru un par sanatos, pielea si unghiile.

Reduceti colesterolul. Morcovul contine beta-caroten, alfa-caroten si luteina – antioxidanti care lupta impotriva colesterolului.

Sanatate dentara. Alimentatia cu morcovi imbunatateste sanatatea dentara. De asemenea, morcovii curata placa dintilor si stimuleaza secretia salivei, echilibrand astfel nivelul acidului care lupta impotriva bacteriilor din gura.

Ficat sanatos. Aceasta leguma este considerata o leguma detoxifianta deoarece va poate curata ficatul. Morcovii reduc productia de bila, adica reduc depozitarea grasimilor in ficat.

Previne infectiile. Proaspeti sau fierti, morcovii pot fi pusi pe rana deoarece au proprietati antiseptice.

Cateva beneficii ale sucului de morcov

Sporeste imunitatea. Daca consumati doar 1 pahar de suc de morcov pe zi, veti putea sa va mariti imunitatea. Acesta va va ajuta corpul sa lupte impotriva daunelor provocate de radicalii liberi si va va proteja corpul de inflamatii, bacterii si virusi daunatori.

Sucul de morcov este o mare sursa de vitamine si minerale cum ar fi K, B6, potasiu si fosfor, esentiale pentru starea buna a creierului, a oaselor si a sistemului nervos.

Mentinerea colesterolului si a zaharului din sange. Cu continut bogat in potasiu, sucul de morcovi are capacitatea de a mentine colesterolul si nivelurile de zahar din sange. Are un continut redus de calorii si zahar. Mai mult, creste secretia de bila, care ajuta la arderea grasimilor, ajutand astfel la scaderea in greutate.

Curata ficatul. Sucul de morcov poate ajuta la curatarea si detoxifierea ficatului. Consumul regulat de suc de morcovi poate elimina toxinele din ficat. Fluxul sanguin nu este capabil sa elimine toxinele prin rinichi. Trebuie sa fie indepartate prin piele. Sucul de morcov ajuta la eliminarea toxinelor daunatoare din organism.

Piele stralucitoare. Sucul de morcov contine antioxidanti si minerale cum ar fi potasiul, care poate preveni degradarea celulelor, mentinand astfel pielea sanatoasa si tanara. Aceste substante nutritive va protejeaza pielea impotriva uscaciunii, reduc petele si cicatricile si imbunatatesc tonul pielii.

Intareste oasele. Sucul de morcov este o mare sursa de vitamina K, care contribuie la procesul de construire a proteinelor din organism. Sustine absorbtia calciului, ceea ce duce la o vindecare mai rapida, mai ales in cazul oaselor rupte.

Intretinerea sanatatii orale. Sucul de morcov contine substante nutritive care iti pot imbunatati imunitatea si capacitatea organismului de a lupta impotriva bacteriilor care intra prin gura si se dezvolta in dinti si gingii. Sucul de morcov are proprietati anti-bacteriene si poate preveni cariile dentare.

In plus, morcovii pot elimina petele si placa din dinti. Fibra continuta in morcovi poate actiona ca o perie a sistemului digestiv natural, stimuland astfel imunitatea. Poate elimina bacteriile nedorite din intestine si promoveaza o digestie mai buna a substantelor nutritive care stimuleaza imunitatea.

Consumul de morcovi ajuta la prevenirea cancerului, intareste inima si protejeaza ochii

Previne cancerul. Dupa digestie, unele dintre particulele de deseuri cunoscute ca radicali liberi pot sa ramana in corpul nostru. Ele sunt extrem de nocive pentru celule. Consumand alimente bogate in antioxidanti, veti putea lupta impotriva acestor radicali liberi, reducand astfel riscul de a dezvolta celule canceroase.

Conform unor studii, 100 de grame de morcovi contin 33% vitamina A, 5% vitamina B-6 si 9% vitamina C, care lucreaza impreuna pentru a lupta impotriva radicalilor liberi.

Promoveaza sanatatea inimii. Pentru a mentine o inima sanatoasa, asigurati-va ca reduceti nivelul de stres, faceti miscare in mod regulat si obtineti cantitatea adecvata de somn. De asemenea, este foarte important sa aveti o dieta sanatoasa si echilibrata. Cu continutul lor bogat de fibre dietetice si antioxidanti, morcovii sunt extrem de benefici pentru sanatatea inimii. Acestia pot mentine circulatia sanguina si pot elimina placheta din artere.

Protejeaza sanatatea ochilor. Morcovii contin luteina, beta-caroten si zeaxantina, esentiali pentru imbunatatirea sanatatii ochilor. Beta carotenul poate preveni multe tulburari oculare, inclusiv degenerescenta maculara si chiar orbirea.

Zeaxantinul si luteina, pe de alta parte, pot reduce riscul de pierdere a vederii asociata varstei. Doar 1 ceasca de morcovi taiati ofera 400% din doza zilnica recomandata pentru vitamina A. Aceasta vitamina este esentiala pentru protejarea vederii ochiului.

Masca cu efect antirid. Reteta cu morcovi si vitamina E

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole