Bananele si uzul in cosmetica

bananas-504478_640

Bananele consumate ca atare, se mananca cat mai bine coapte. Bananele care se coc dupa recoltare sau bananele verzi nu sunt indicate pentru consum. Ca proprietati sunt digestive, echilibrante nervoase, nutritive. Sunt indicate in anemii, solicitari si eforturi fizice sau intelectuale mari, crestere, astenie, albuminurie. Nu sunt recomandate diabeticilor. 

Napoleon adora bananele

Calitatile alimentare ale bananei nu mai trebuie dovedite, caci calitatile sale nutritive au fost relatate intr-un document datand din anul 303 i.Hr. Se spune ca remarcabila istetime a hindusilor se datora consumarii bananelor in cantitati mari. Chiar si Napoleon, in timpul exilului sau in Insula Sf. Elena, le-a apreciat. Bananele se mananca ca desert usor dupa masa, dar pot fi gustate si in timpul zilei, la serviciu.

Ea este bogata in vitamina C (fortifiant muscular, antiinfectioasa si antiscorbutica, scorbutul este o boala datorata lipsei de vitamina C in alimentatie, care se manifesta prin slabirea fortei musculare, anemie, singerarea gingiilor etc.), vitamina B1, care previne durerile si nevralgiile, vitaminele B2 si B, care favorizeaza echilibrul general si previne anemiile, vitamina A, care confera protectie vizuala, si un pic din vitaminele D si E. De asemenea, contine calciu, fier, fosfor, magneziu, sodiu, potasiu si zinc.

Fruct energetic, banana este in special recomandata copiilor, persoanelor obosite, oamenilor care lucreaza manual si intelectual. Pentru ca digestibilitatea sa fie perfecta, alegeti intotdeauna bananele coapte. Banana furnizeaza 100 de calorii la 100 de grame. Fiind bogata in aportul de zahar, ea nu este indicata diabeticilor si trebuie evitata in anumite regimuri de slabire din cauza aportului mare de calorii.

Crema de banane. Aveti nevoie de: banane, miere, lapte, frisca, capsuni si alte fructe, condimente (cardamom, cuisoare, anason, coriandru). Se paseaza bananele, se amesteca cu putin lapte si miere. Se serveste in cupe cu frisca si capsuni sau alte fructe. Se presara cu condimente si se serveste.

Cum se foloseste in cosmetica

Masca linistitoare. Striviti usor o banana bine coapta. Adaugati o lingurita de miere si o lingura de ulei de migdala dulce. Aplicati acest amestec pe fata, evitand portiunea ochilor. Lasati-l sa actioneze timp de 15 minute, apoi clatiti.

Masca hidratanta corporala. Amestecati doua linguri de ulei de masline, sucul unei jumatati de lamaie si o jumatate de banana. Aplicati acest amestec pe pielea corpului dumneavoastra. Lasati-l sa actioneze timp de 10 minute, clatiti si apoi ingrijiti-va corpul in mod obisnuit.

Masca speciala pentru piele uscata. Decupati o tesatura subtire dupa forma fetei dumneavoastra, facand niste gauri pentru ochi, nas si gura. Striviti doua banane, aplicati aceasta pasta pe fata si puneti tesatura in asa fel in care sa sustina masca. Tineti-o timp de 20 de minute si apoi clatiti.

Inlatura cerneala de pe degete. Petele de cerneala de pe degetele dumneavoastra se inlatura frecandu-va degetele cu partea interioara a unei coji de banana. Pentru a obtine un suc delicios, foarte hranitor, amestecati doua banane presate cu apa. Adaugati un pic de miere, dupa preferinte.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

 

You may also like...