“Aurul lichid”. Beneficiile uleiului de argan, un adevarat elixir al frumusetii

Aurul-lichid-Beneficiile-uleiului-de-argan

Arborele de argan se gaseste in principal in Maroc. Fructele arborelui si uleiul produs din semintele acestora sunt utilizate pe scara larga in bucataria traditionala din aceasta regiune. Acesta este bogat in vitamina E si antioxidanti, dar are si numeroase proprietati cosmetice.

Uleiul de argan este cunoscut pentru efectele sale uimitoare de infrumusetare, fiind un adevarat elixir al frumusetii, numit si “aurul lichid” al femeilor.

Daca iti doresti sa fii fermecatoare si sa te simti bine in propria piele fara sa apelezi la chimicalele din comert, noi iti recomandam sa incerci Ulei de Argan Manna. Acest ulei este obtinut prin presarea miezului fructelor de argan, iar acest lucru il face sa fie foarte pretios.

Uleiul pur de argan este o sursa bogata de agenti nutritivi pentru piele ca: vitamine, minerale, acizi grasi esentiali. Este extrem de bogat in antioxidanti, vitamina E si acizi grasi – Omega 3. Contine agenti pretiosi anti-imbatranire si de hidratare.

ulei-de-argan-manna-99 (1)

Mai jos va vom enumera cele mai cunscute beneficii ale uleiului de argan:

  • Ingrijirea parului cu ulei de argan

Este dovedit si cunoscut faptul ca uleiul de argan reuseste sa-i redea parului fragil vigoarea si sanatatea de care are nevoie, sa-l protejeze de efectul deshidratant al soarelui. Uleiul are proprietatea de a trata firele despicate, imblanzeste parul cret, intareste firul de par si este folosit ca remediu impotriva matretii sau a caderii parului;

  • Ingrijirea pielii, tenului cu ulei de argan

-Uleiul de argan este un ulei complet datorita combinatiei rare dintre o mare concentratie de vitamina E, vitaminei A si acizi grasi nesaturati. Uleiul este folosit pentru ingrijirea tenului pe timp de noapte deoarece uleiul de argan regenereaza pielea in timpul somnului si lupta impotriva imbatranirii cutanate;

-De asemenea, uleiul de argan stimuleaza oxigenarea intracelulara, favorizand refacerea stratului hidrolipidic si a celulelor cutanate. Astfel, tenul isi recapata elasticitatea, finetea si stralucirea de zi cu zi;

-In cazul in care anumite uleiuri sau creme pot agrava afectiunile pielii, cum ar fi acneea, uleiul de argan calmeaza piele afectata si ajuta la vindecarea ei. Acneea este adesea rezultatul pielii grase. Deoarece uleiul de argan este non-gras, ajuta la echilibrarea pielii prin furnizarea de umiditate naturala; de asemenea, pentru a scapa de aceste probleme, noi recomandam sa folosesti concomitent cu uleiul de argan si sapunul cu carbune de la Manna.

-Uleiul de argan te poate ajuta sa-ti reintineresti pielea si reduce aparitia ridurilor;

-Uleiul de argan este un excelent tratament anti-imbatranire. El se potriveste tuturor tipurilor de piele si in principal este recomandat pentru pielea imbatranita si uscata;

-Aplicat cu regularitate pe piele previne si aparitia vergeturilor;

-Mainile si unghiile se deterioreaza, se usuca, se rup din cauza frigului, a apei, etc., pentru a intari unghiile si a le face mai putin casante nu exista un remediu mai bun decat uleiul de argan. Acesta hidrateaza, catifeleaza pielea si intareste unghiile.

Protectie si vindecare cu uleiul de argan:

-Antioxidantii din uleiul de argan sunt in general benefici pentru vindecarea pielii, care este iritata, crapata, deteriorata sau chiar arsa. Acesta este cel mai bine utilizat ca un remediu preventiv pentru pielea uscata, dar poate fi folosita si pentru a accelera vindecarea. Proprietatile sale includ reducerea inflamatiei.

Sarcina

-Vergeturile sunt o problema pentru multe femei gravide, dar uleiul de argan este protectia ideala impotriva vergeturilor si a lasarii pielii incretite de dupa nastere. Uleiul de argan creste elasticitatea pielii datorita continutului sau de vitamine.

Daca alegi sa folosesti Uleiul de Argan de la Manna, vei putea inlocui cu succes crema de noapte, crema de zi, crema pentru ochi, tratamentele pentru varfuri despicate si este excelent si in caz de eczeme.

Mod de utilizare Ulei de Argan

Poti adauga cateva picaturi in crema obisnuita si sa aplici apoi pe ten, insa pentru un efect optim, noi recomandam sa-l aplici direct pe pielea uda. Cateva picaturi pot face minuni. Cu miscari blande, circulare, maseaza uleiul pe pielea fetei, decolteu sau corp. Vei remarca efectele acestuia imediat. Daca folosesti machiaj in timpul zilei, foloseste uleiul doar noaptea pentru ca nu este potrivit ca baza pentru machiaj.

 

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Cititi si:
Ulei de migdale. Principalele proprietati si beneficii

Ulei de jojoba. Proprietati si utilizari

Uleiul de masline, secretul longevitatii si al inimii sanatoase

 

You may also like...