7.4 C
București
joi, aprilie 18, 2024

Apa de la robinet – cauza multor boli si afectiuni

Apa, asa-zis potabila, de la robinet poate contine oricare dintre cele peste o mie de substante toxice contaminante adaugate in mod obisnuit, ca de exemplu: plumb, mercur, aluminiu, azbest, cadmiu, benzen, nitrati, pesticide, radon si difenili policlorurati. Apa de la robinet contine, de asemenea, cloruri si fluoruri, substante toxice adaugate in ideea ca omoara microbii. Cine bea o astfel de apa prea mult timp isi poate pune viata in pericol. 

Apa de la robinet – Clorurile si fluorurile extrem de periculoase pentru organism

Clorurile se acumuleaza in organsim si pot cauza, printre altele, boli de inima si afectiuni ale aparatului respirator. Apa clorinata, ucide, totodata, flora microbiana prezenta in traiectul digestiv, precum bacilii acidofilus si bifidus.

Fluorurarea este si mai rea. Inca din anii ’90, in America, se cerea interzicerea fluorurarii apei potabile, pe baza unor studii extinse asupra efectelor daunatoare a acestui proces asupra sanatatii umane. Dupa examinarea starii danturii a 40.000 de copii din 84 de regiuni din SUA, mai multe cercetari au aratat ca fluorurarea apei potabile nu a avut un impact semnificativ asupra prevenirii cariilor. Din contra, acest proces a determinat cresterea semnificativa a incidentei cancerului in zonele unde s-a practicat fluorurarea apei.

Asadar, cercetarile din laboratoare au putut demonstra ca fluorurile nu numai induc, dar si intretin procesul cancerigen. Alte cercetari de laborator au aratat ca in urma expunerii celulelor normale la fluoruri, acestea au fost transformate in celule canceroase.

Filtrarea apei, cea mai buna alegere pentru sanatate

Multe studii asupra fluorurarii apei arata aceleasi lucruri din 1952 pana azi, cu toate acestea practica se continua peste tot in lume pentru ca otravirea apei potabile este mai convenabila si mai ieftina decat purificarea ei corecta. Desi Administratia SUA pentru Alimente si Medicamente a atentionat de mai multe ori ca ingerarea a mai mult de 2 mg pe zi de fluor este toxic, majoritatea consuma peste 5 mg de fluor pe zi, din cauza combinarii apei potabile contaminate cu mancaruri si bauturi preparate cu aceeasi apa.

In plus, produsele alimentare cultivate pe terenuri fertilizate cu fosfati, contin fluoruri. Sunt de ajuns, astfel, 1,5 litri de apa fluorurata pe zi pentru a depasi pragul de toxicitate.

Filtrarea apei pentru baut si gatit este cea mai buna solutie pentru problema contaminarii apei si organsimului prin aceasta. Un filtru pe carbune activ (450 de grame de carbune activ au o capacitate de filtrare echivalenta cu cea a 112 pogoane de pamant) poate fi cea mai buna alegere, de calitate si care sa va garanteze sanatatea familiei.

Vezi si:

Apa de ploaie, o binecuvantare de la natura

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole