15.1 C
București
joi, martie 28, 2024

Amigdalita. Remedii naturiste si plante medicinale recomandate

Amigdalita este o inflamatie a amigdalelor, intalnita mai ales la copii, iar principalul simptom este durerea in gat.

Pe langa durerea in gat, bolnavii prezinta accese de tuse si eliminarea de grunji alb-galbui cu un miros neplacut din cauza fermentarii de la nivelul criptelor amigdaliene.

Debutul este brusc, cu febra mare si frisoane. Este indicata o alimentatie usoara, bogata in lichide (ceaiuri, sucuri de fructe). Nu se dau alimente tari care pot irita si mai mult amigdalele si mucoasele faringelui.

Atentie! Daca amigdalita este cronica si daca apar complicatii, indicatia terapeutica este chirurgicala. Atunci cand starea bolnavului nu este una foarte grava, se recomanda remediile naturiste.

Iata mai jos ce plante medicinale sunt indicate in tratarea incipienta a amigdalitei:

  • Ceai de musetel – acesta este un puternic antiseptic, bactericid, antiinflamator si anestezic. Se prepara o infuzie cu o lingurita de planta maruntita la o cana cu apa. Se beau cate 3-4 cani cu ceai de musetel pe zi. Se poate face si gargara;
  • Cerentel – are actiune antiseptica, dezinfectanta si calmanta. Se prepara un decoct din radacina de cerentel, 2 lingurite de radacina la o cana cu apa, fiert timp de 30 de minute. Se face gargara, de 3 ori pe zi;
  • Cimbru-  este un foarte bun antiseptic. Se pun 2 lingurite de planta maruntita la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute si apoi se strecoara si se indulceste cu miere. Se consuma cate 2 cani pe zi;
  • Salvie – are actiune antiseptica si bacteriostatica, datorita continutului de ulei eteric si tanin. Se prepara o infuzie dintr-o lingurita de frunze maruntite de salvie la 100 ml de apa. Se beau cate 3 cani pe zi, iar pentru gargara se foloseste o infuzie mai concentrata cu salvie, musetel si capsule de mac.

Iata mai jos 2 remedii naturiste care te scapa de amigdalita:

  • Pasta de trandafiri cu miere – se spala 100 g petale de trandafiri pentru dulceata, se toaca marunt si se asaza intr-un vas de sticla. Se adauga 150 g miere si se amesteca bine. Se lasa la macerat timp de 5-7 zile. Se consuma cate 1 lingurita de doua ori pe zi, dimineata si seara. Aceasta pasta de trandafiri cu miere are actiune cal­manta, emolienta, bacteriostatica si eutrofica asupra mucoasei cailor respiratorii. Atentie, produsul devine toxic dupa 2 saptamani!
  • Sodou – se amesteca 1 pahar cu lapte cald, 1 galbenus de ou si 2 linguri cu miere, pana la omogenizare. Se serveste cald, cu inghitituri mici, in 5-10 minute. Bautura sodou are actiune calmanta si emolienta asupra mucoaselor faringiene iritate. Se bea zilnic cate un pahar, de preferat seara, la culcare, pana la vindecarea completa.

Vezi si:

Ceaiul de oregano, un remediu excelent pentru durere in gat, infectii ale sinusurilor si raceala

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole