20.9 C
București
joi, martie 28, 2024

Retete cu bai din plante medicinale pentru eczeme si urticarii

Eczema este o inflamatie cronica recidivanta a pielii, adica o iritare cu prurit a pielii, care duce la o inflamatie. Cauza aparitiei nu este cunoscuta inca, dar se presupune ca sunt implicati mai multi factori, pentru care, de regula, exista si o baza ereditara. Boala apare de cele mai multe ori in perioada de stres psihic. Unii sufera intreaga lor viata de simptomele acestei afectiuni.

In cazul unei eczeme, pielea este aspra, uscata si se descuameaza. In fazele grave se ajunge la o senzatie de mancarime neplacuta si chinuitoare, iar acest lucru ii face pe cei afectati sa-si zgarie asa de tare pielea, incat aceasta incepe sa sangereze. Ranile provocate reprezinta un teren fertil pentru ciuperci si bacterii, care impiedica vindecarea rapida.

Urticaria este o afectiune care se manifesta prin aparitia unor basici pe piele (pustule) pruriginoase, care pot aparea pe o anumita zona, limitata, a corpului sau pe intregul corp. De cele mai multe ori, cauza este alergica, dar nu neaparat – chiar si reactia adversa la un medicament poate declansa urticaria.

Iata mai jos doua retete cu bai din plante medicinale foarte eficiente in caz de eczeme si urticarii:

  • Bai cu coaja de stejar – alergii medicamentoase, eczeme si urticarii

Substantele active din planta si in special taninul, actioneaza ca astringente, dezinfectante si calmante.

Se face un decoct din 300 g coaja de stejar, la 5 litri de ap; se fierbe 30 de minute la foc mic, se strecoara si lichidul rezultat se toarna in apa din cada, care trebuie sa aiba temperatura de 37 grade C. Se sta in cada circa 15-20 de minute. Se fac 10 bai, cate una in fiecare zi.

  • Bai cu tarate de grau – urticarii eczeme cronice si reumatism cronic

Complexul de substante din taratele de grau are actiune analgetica, antiinflamatoare si stimulatoare asupra circulatiei sanguine.

Ai nevoie de 1400 g tarate de grau, la 5 litri de apa; se fierbe timp de 30 de minute. Amestecul rezultat se strecoara si se rastoarna in apa din cada. Se sta in cada timp de 25 de minute. Se fac 10-12 bai in cazul reumatismului cronic, iar pentru eczeme si urticarii se continua pana la disparitia acestora.
*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole