10 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024

8 utilizari si beneficii ale uleiului esential de Lavandula

Uleiul esential de lavandula provine dintr-o planta hibrida de lavanda adevarata. Cultivata initial la sfarsitul anilor 1920, lavandula este acum cultivata in multe parti ale Europei, in special in Franta.

Lavandula este mai usor de cultivat si produce un randament mai mare decat lavanda, facand din uleiul de lavandula  un inlocuitor frecvent pentru uleiul de lavanda. Utilizarile sale sunt multe, desi este in primul rand cunoscuta pentru a fi un ingredient excelent pentru sapunuri, sampoane si lumanari. Insa, acest ulei esential poate fi utilizat si in multe alte scopuri, iata doar cateva dintre ele in acest articol.

8 utilizari si beneficii ale uleiului esential de Lavandula – scapa de nervozitate cu acest ulei benefic

1. Tratamentul depresiei. Efectul calmant il face o alegere excelenta pentru a combate depresia si anxietatea. Multi oameni au descoperit ca dupa aromaterapie cu ulei esential de lavandula dezvolta sentimente de incredere, speranta si putere mentala. Daca suferiti de depresie sau anxietate, incercati sa introduceti ulei de lavandula in planul de tratament.

2. Previne infectarea. Lavandula contine compusi care il fac eficace in oprirea ranilor de a se infecta. In special, este excelent pentru prevenirea infectarii cu tetanus a ranilor, precum si pentru a vindeca mai repede ranile postoperatorii. Este un mare antibiotic natural.

3. Reduce durerea. Acest ulei esential poate reduce, de asemenea, durerea si combaterea inflamatiei. Puteti sa-l utilizati pentru a ameliora simptomele dureroase asociate cu dureri de dinti, dureri de cap sau infectii virale cum ar fi raceala si gripa obisnuita.

4. Vindeca cicatricile. Cu proprietatile sale antiinflamatorii si antibacteriene, uleiul esential de lavandula este excelent tratament pentru ingrijirea pielii. Poate vindeca cicatricile din cauza acneei, urmele de la varicela si, de asemenea, reduce aspectul neplacut al vergeturilor.

Uleiul esential de Lavandula – Ingrijeste-ti pielea cu un ulei deosebit

5. Suprima tusea. Daca suferiti de o raceala sau de o alta boala respiratorie care este insotita de tuse, uleiul de lavandula va poate oferi o usurare. Calmeaza tusea, precum si indeparteaza flegma. Si, pe masura ce trateaza durerea, este un remediu excelent pentru simptomele racelii.

6. Tratamentul tulburarilor nervoase. Uleiul esential de lavandula poate fi folosit pentru tratarea starilor nervoase. De asemenea, acesta poate ajuta la tratarea tulburarilor nervoase, cum ar fi tremurarea mainilor sau a membrelor, nervozitate, vertij, boala Alzheimer, boala Parkinson, convulsii si lipsa reflexelor.

7. Ajuta la vindecarea ranilor. Nu numai ca uleiul de lavandula protejeaza ranile de infectare, dar si accelereaza timpul de vindecare. Acest lucru, combinat cu capacitatea sa de a diminua aspectul cicatricilor, face ca acesta sa fie o alegere fantastica pentru vindecarea si protejarea pielii. Cu toate acestea, in timp ce uleiul de levantica poate fi folosit la arsuri, uleiul de lavandula nu este la fel de adecvat pentru tratarea arsurilor.

8. Ajuta  la ameliorarea durerilor de muschi. Uleiul esential de lavandula, fiind antiinflamator si continand agenti calmanti, functioneaza foarte bine pentru a calma crampele musculare, rigiditatea si durerea muschilor.

Sfat!!! Inainte de a utiliza ulei esential de lavandula:

Desi nu sunt cunoscute efecte secundare adverse, ar trebui sa evitati acest ulei in timpul sarcinii. In plus, deoarece este posibil sa nu stiti cum veti reactiona la acesta, testati o cantitate mica pe piele inainte de a utiliza cantitati mari. Luati in considerare amestecarea cu un ulei neutru, cum ar fi uleiul de cocos, inainte de a-l aplica.

Totul despre cultura de lavanda – Investitie de 10.000 de euro la hectar, se recupereaza dupa doar 3 ani

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole