13.3 C
București
joi, martie 28, 2024

8 remedii naturiste pentru bolile de prostata

Prostata reprezinta o glanda a sistemului reproductiv masculin, situata sub vezica urinara si care are rolul de a sprijini capacitatea de reproducere, prin secretia unui lichid care inglobeaza spermatozoizii si le accelereaza motilitatea.

Prima forma de boala la nivelul prostatei este prostatita, care se manifesta prin inflamarea treptata a prostatei. Forma acuta a bolii este produsa in urma unor infectii microbiene, cu gonococi, stafilococi, streptococi si colibacili, si se manifesta prin edem si infiltratii glandulare, insotite adesea de colectari purulente.

Simptome prostatita:

  • durere in regiunea suprapubiana (la nivelul testiculelor, perineului, uretrei, in regiunea lombara, sacrala)
  • urinarea frecventa a unor cantitati mici de urina
  • urinarea nocturna
  • senzatia de mictiune imperioasa
  • jetul urinar slab proiectat sau intrerupt
  • senzatia de golire incompleta a vezicii urinare
  • infectii ale tractului urinar, cu dureri si usturime
  • prostatita acuta poate fi insotita de febra si ejacularea precoce

Iata mai jos cateva remedii naturiste pentru bolile de prostata:

  1. Urzica extractul de urzica este considerat a fi cu mult superior medicamentelor antiinflamatoare. Sucul de urzica este utilizat cu succes in tratarea bolilor de prostata. Se consuma cate 2 pahare/zi, cura indelungata, timp de 1 luna.
  2. Patlagina – aceasta contine zinc care este vital pentru echilibrul hormonului masculin, fiind de un real ajutor in cazul prostatei marite. De asemenea, patlagina are si un efect antiinflamator. Se administreaza suc de patlagina, cate 1 pahar/zi, timp de 1 luna.
  3. Varza – aceasta are efecte antiinflamatoare si contine substante puternice care combat cancerul de prostata. Se administreaza cate 1 pahar/zi, timp de 1 luna.
  4.  Rosii – acestea contin o cantitate mare de licopen. Studiile arata ca cei care consuma rosii din belsug, au o incidenta a cancerului de prostata mult mai mica. Se consuma multe rosii proaspete si se bea suc de rosii, cate 1-2 pahare/zi.
  5.  Patrunjel –  acesta are un efect puternic de a combate bolile aparatului uro-genital. Se administreaza suc de patrunjel (frunze), cate 1 pahar/zi, timp de 1 luna.
  6. Polen si laptisor de matca – studiile au aratat ca o cura de acest gen da rezultate exceptionale in tratarea adenomului de prostata, cat si in hipertrofia de prostata. Tratamentul dureaza minim 2 luni, luat in cantitati de 10 g/zi, in combinatie cu laptisorul de matca (100 mg/zi).
  7. Drojdie de bere – aceasta are efecte benefice chiar si in cazul cancerului de prostata. Se administreaza timp de 3 saptamani, cate 2-3 tablete de drojdie pe zi. Dupa o pauza de 7 zile, se poate repeta.
  8. Apa de grau – in caz de retentie urinara se administraza apa de grau, preparata din 250 g grau fiert timp de 20 de minute intr-un litru de apa, la foc mic. Se macereaza 10 ore dupa care se strecoara. Se face o cura de 3 saptamani de 2 ori pe an, administrandu-se 100 ml.

Metode de prevenire a prostatei:

Se evita viata sedentara si abuzurile alimentare. De asemenea, este importanta si administrarea de pilule pe baza de seleniu si igiena riguroasa a zonei intime.

Exista si un ceai, recomandat ca tratament preventiv, de la varsta de 50 de ani, care se face de 2 luni pe an. Aceasta cura cu ceai este indicata si femeilor care urineaza des sau copiilor cu varsta cuprinsa intre 10-14 ani care urineaza noaptea in pat (enurezis) urmandu-se pe o perioada de 1-3 luni.

Ceaiul contine un amestec din 19 plante medicinale: pufulita cu flori mici, ghimpele, coada soricelului, coada calului, obligeana, osul iepurelui, albastrele, urzica moarta, matase de porumb, splinuta, sapunarita, lemn dulce, mesteacan.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole