14.7 C
București
vineri, aprilie 19, 2024

5 metode eficiente de albire a dintilor

Albirea dintilor se poate face fara probleme in mod natural, acasa, eficient si rapid. Este adevarat, tratamentul natural este de lunga durata, dar da rezultate foarte bune pe termen lung. Pentru cei nerabdatori, exista o noua varianta de albire, care nu afecteaza smaltul dintilor. Iata 5 metode eficiente de albire a dintilor.

Atat pentru fumatori, cat si pentru persoanele care doresc sa aiba o dantura perfecta, albirea acestora este un proces inevitabil. Prevenirea este mult mai eficienta decat tratamentul. Asadar, cei care vor o dantura frumoasa si alba, fara sa urmeze procedura de albire, trebuie sa aiba mare atentie la alimentatie, la igiena dentara si la obiceiurile adictive.

Dinti mai albi cu ingrediente din bucatarie

1 – Bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu ajuta la albirea dintilor in timp, cat si la pastrarea sanatatii bucale. Se stie ca acesta este foarte eficient impotriva ciupercilor si unor bacterii. Folosit o data pe saptamana inainte de periajul de seara, bicarbonatul de sodiu ajuta la intarirea si albirea dintilor.

2 – Amestec cu otet

Se pune un pic de otet de mere, sare si jumatate de lingura de praf de copt, se amesteca si inmoaie periuta in acest mix. Se freaca dintii bine timp de 3-5 minute, apoi se clateste. O data pe saptamana este suficient. Acest tratament nu este de dorit sa fie pe termen foarte lung, este bine sa se faca 1-2 luni, apoi sa se faca pauza.

3 – Lamaie

Unul dintre cele mai bune ingrediente pentru albire este si lamaia. Se poate folosi si pentru albirea si hranirea tenului. Se foloseste o data sau de maximum doua ori pe saptamana pentru albirea dintilor. Se ia o felie groasa de lamaie, se inmoaie bine periuta in ea, apoi se spala energic dintii vreme de 5 minute. Se repeta procedeul dupa prima clatire si se mai spala dintii inca 5 minute. Se clateste foarte bine la final, deoarece acidul citric poate ataca smaltul dintilor. Pentru cui nu ii place sa se spele cu periuta de dinti, exista o varianta mai simpla. Se pune o treime de zeama de lamaie si doua de apa si se clatesc dintii cu acest amestec.

Albirea dintilor cu noile tehnologii

4 – Procedura de albire profesionala cu LED

Nu toata lumea are rabdarea si timpul necesar urmarii unui tratament natural de lunga durata. Iar pentru acestia, noua tehnologie de albire a dintilor este una la indemana. Procesul de albire a dintilor cu tehnologia LED + Esthetic se intinde pe parcursul a 3 sedinte, fiecare cate 20 de minute. Specialistii spun ca aceasta nu dauneaza dintilor si poate tine pana la 2 ani.

Aceasta tehnologie noua nu are legatura cu procedura cu laser din cabinetele stomatologice. Aceasta se bazeaza pe curatarea dintilor cu substante naturale, care intaresc si curata dintii in profunzime, neavand efecte secundare.

5 – Gel de albire si lampa Beyond

Un alt sistem eficient de albire a dintilor in mod profesionist este prin folosirea metodei Beyond. Procedura presupune aplicarea unui gel de albire pe suprafata dintilor. Acest gel albeste in profunzime dintii si contine o substanta ce se activeaza la lumina polarizanta a lampei Beyond. Totul se face in cabinetul medicului dentist, acesta poate avea control asupra intregului proces, deci nu exista riscul deteriorarii smaltului dintilor sau riscul ranirii gingiei. Procedura dureaza 40 de minute in total, in sedinte de cate 10 minute.

De asemenea, pentru mentinerea unui zambet cat mai frumos, fructele nu ar trebui sa lipseasca, mai ales capsuni, mere, morcovi. Persoanele care fumeaza, beau cafea, sucuri gazoase, vin rosu sunt mai predispuse la colorarea dintilor mai facil. Dupa tratamentul profesional de albire a dintilor se recomanda ca in primele 72 de ore sa se evite lichidele si alimentele puternic colorate. Pentru sfaturi profesionale in legatura cu albirea dintilor si alte proceduri de infrumusetare, acceseaza acest link.

Daca acest articol v-a fost util, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.


*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole