5 masti naturiste pentru tenul uscat

5 masti naturiste pentru tenul uscat

Mastile cosmetice reprezinta un mijloc foarte eficient de a mentine aspectul sanatos al pielii noastre de zi cu zi.

Mastile sunt folosite din cele mai vechi timpuri, iar daca stii sa le folosesti corect, aceste iti aduc reale servicii pielii care va apare mai neteda, curata, supla si intinerita.

Iata mai jos cateva masti pentru tenul uscat:

  1. Masca pentru ten foarte uscat. Se unge tenul cu untura de peste, masandu-se usor. Se aplica imediat o compresa umeda de infuzie de plante (musetel, salvie, petale de trandafir, nalba, etc.), iar pe masura ce grasimea intra in piele, obrazul se va unge din nou. Compresele calde se aplica de cateva ori. La final, se spala fata cu apa in care au fiert plantele si in final cu apa care a fost fiarta, iar la 1 litru de apa se pune 1 lingurita de bicarbonat de sodiu.
  2. Masca cu crema grasa pentru tenul uscat. Ai nevoie de 15 g unt sau untura si 15 l ceai concentrat din plante medicinale. Grasimea se freca cu apa si dupa ce s-a omogenizat se adauga cate 15 picaturi de benzoe si 30 g de ulei de masline turnat picatura cu picatura.
  3. Masca dupa iritare solara la ten uscat. Ai nevoie de un sfert de pahar cu smantana, 1 galbenus de ou, cateva picaturi de suc de lamaie si 1 lingurita suc de castravete. Dupa 20 minute, obrazul se spala cu ceai de musetel caldut si apoi se unge cu o crema bine hidratanta.
  4. Masca de ulei caldut pentru ten uscat. Se incalzeste in bain-marie o cescuta de ulei. Se aplica pe obrazul bine spalat, cu o vata imbibata in ulei cald, cateva comprese, timp de 5-10 minute.
  5. Mascade cu morcovi pentru tenul uscat si deshidratat. Morcovul se da pe razatoare si apoi se pune 1 lingurita de ulei, 1 galbenua de ou si 1 lingurita suc de lamaie. Se amesteca bine toate ingredientele si se aplica pe piele. De asemenea, se mai poate adauga si vitamina A, E, F.

!!! Atentie si la regimul alimentar. Pentru tenul uscat, se recomanda sa introduci in dieta urmatoarele alimente: peste, paine de secara cascaval, carne de vita, ficat de vita si pui, lapte, oua, branza, bere. Toate acestea contin vitamina B1, B3.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Sursa foto: flickr.com

 

You may also like...