6.3 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024

5 afectiuni tratate cu ajutorul papadiei

Papadia, datorita continutului de taraxacina, are capacitatea de a inlatura obstructiile si de a stimula si ajuta ficatul sa elimine toxinele din sange. Toate partile plantei contin un suc laptos usor amarui, insa sucul din radacina, fiind cel mai puternic, este cel care se foloseste in majoritatea scopurilor medicinale. Iata doar 5 din afectiunile tratate cu aceasta planta.

5 remedii pentru afectiuni cu papadie

1 – Inlaturarea negilor. Un vechi remediu popular, care se pare ca da roade in cele mai multe dintre cazuri consta in a rupe o tulpina de papadie si a stoarce laptele direct pe neg, de cateva ori pe zi. In aprox. o saptamana, negul se usuca si cade.

2 – Congestia cronica a ficatului. Borsul din radacina de papadie, taiate felii si fierte in apa cu cateva frunze de macris si un galbenus de ou, luat zilnic timp de cateva luni, a tratat cazuri de congestie cronica a ficatului.

3 – Cazurile de pietre sau nisip. Se face un decoct din jumatate de kilogram de radacina macinata de papadie in 20 de parti de apa, care se fierbe timp de 15 minute. Se lasa la racit, se indulceste cu miere si se beau 1-2 cescute pe zi.

4 – Iritatiile stomacale. Se face un decoct sau extras de papadie si se administreaza de 3-4 ori pe zi. Acesta este un remediu valoros, care mareste pofta de mancare si usureaza digestia. Mai multe informatii despre beneficii ale papadiei gasiti aici.

5 – Remediu impotriva pneumoniei. Numeroase incercari clinice au aratat eficienta papadiei contra pneumoniei, bronsitelor si infectiilor respiratorii superioare. Se face un decoct prin fierberea tulpinilor si radacinilor de papadie. Se bea fiertura, adica sucul ramas al plantelor fierte. Se folosesc tulpini si radacini de planta proaspata, care se gaseste pe marginea drumurilor. Se poate face decoct si din papadii uscate sau se poate consuma planta sub forma de capsule.

Retete simple cu papadie

Din frunzele tinere de papadie se pot face sandvisuri delicioase, verdeata fiind intinsa pe paine cu unt si sare. Se folosesc frunze tinere, caci la maturitatea, frunzele de papadie devin prea amare pentru a mai putea fi mancate.

Frunzele tinere se mai pot fierbe, asemenea spanacului, scurse complet de apa, presarate cu sare si piper, umezite cu supa sau unt si servite fierbinti. Peste verdeturi se mai poate adauga la gatit usturoi ras, nuscoara, o lingura de ceapa tocata sau coaja de lamaie rasa. Frunzele de papadie se pot adauga la orice supa de legume simpla.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole