4 remedii naturiste cu miere

4-remedii-cu-miere

Suntem cu totii de acord ca mierea este un aliment pur si simplu minunat. Mancata in orice moment al zilei, aceasta are efecte terapeutice foarte rapide, se asimileaza usor, este suportata bine de organism si ajuta la vindecarea si tratarea diferitelor afectiuni.

4 remedii naturiste cu miere – combaterea insomniei

Medicina populara dadea ca medicament impotriva insomniei mierea. Daca adormim greu seara sau daca dupa ca adormim, ne trezim usor si readormim greu, trebuie sa folosim miere. Daca se consuma o lingura de miere dupa cina, se va observa ca momentul somnului este asteptat cu placere si uneori vine greu sa alungam senzatia de somn.

Fireste, acest remediu nu functioneaza la toata lumea, insa este foarte sanatos si merita incercat. Evident, somnul vine mai usor atunci cand ne relaxam seara prin citit, o muzica buna, fara zgomote de fundal, precum televizor si alte sunete ce ne perturba starea. Stresul este un alt factor, de aceea se poate consuma o lingura de miere dimineata si una seara.

4 remedii naturiste cu miere – combaterea carceilor si a arsurilor

Uneori ne sacaie tremuraturile pleoapelor sau coltului gurii. Pentru aceste neplaceri, se mananca 2 linguri de miere dupa fiecare masa, iar in scurt timp, maximum o saptamana ele vor disparea complet.

Carceii muschilor corpului sunt durerosi si enervanti, sunt mai frecventi la picioare si laba piciorului. In general, carceii pot fi preveniti cu 2 lingurite de miere la fiecare masa. Dupa o saptamana carceii dispar, dar este bine ca un consum regulat de miere sa faca parte din alimentatia noastra pe viata.

Medicina populara a tratat mereu arsurile usoare cu miere. Aplicarea ei pe rana face sa dispara usturimea, impiedica formarea de basici si produce o vindecare rapida a pielii in regiunea arsurii.

4 remedii naturiste cu miere – alimentatia sportivilor

Multi cercetatori din intreaga lume si-au pus mereu intrebari de genul care este cel mai bun aliment energetic pentru cei care depun efort fizic imens, care este hrana ideala inainte de efort, mijloacele de refacere dupa efort si tot asa. Asadar, unii dintre acestia au inceput sa culeaga informatii din experienta sportivilor care se antrenau si isi pastrau conditia fizica, hranindu-se cu alimente si bauturi diverse.

Concluziile la care au ajuns sunt uimitoare: mierea satisface in chip ideal atat nevoile energetice ale sportivilor, cat si sustinerea efortului si refacerea rapida dupa efort. Mierea este tolerata de orice sportiv obisnuit, chiar si in cantitati mari, mai mult decat orice aliment sau bautura energetica. Pentru ca este un aliment curat, lipsit de microbi si substante iritante, mierea este preferata de toti sportivii.

Sportivii au realizat performante mai bune daca inainte cu 30 de minute de a depune efort li s-au administrat 2 linguri de miere. Cand s-a renuntat la tratamentul cu miere, s-a observat o scadere neta a randamentului. Asadar, mierea este incredibil de importanta pentru intretinerea efortului la sportivi, inainte, in timpul si dupa antrenamente.

Mierea da mult mai multa energie, controlul greutatii, foarte important la sportivii de performanta, se face mult mai usor cu miere, caci este satioasa si da senzatia de satisfactie si putere.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.