4 mancaruri ayurvedice pentru un „rasfat” sanatos

orez-indian

Ayurveda pune la dispozitie o multitudine de preparate naturale pentru frumusetea interioara si exterioara. De la masti pentru ten, maini si picioare, pana la prepararea unor delicii absolut minunate pentru o delectare sanatoasa.

4 mancaruri ayurvedice pentru un „rasfat” sanatos – aperitive pentru a fi mereu frumoasa

Aperitiv plin de vitamine care infrumuseteaza:

  • 2 rodii mari
  • 2 linguri de pudra de migdale
  • 1/4 lingura de zahar brun
  • 1 lingura de miere (miere de flori de munte sau de brad de munte)
  • 1 lingura de suc de ghimbir
  • 1/4 lingurita de cardamom (optional)
  • un praf de scortisoara sau cateva picaturi de suc de lamaie
  • frunze de menta proaspata si nuca de cocos rasa pentru ornare

Rodiile se taie in doua si se preseaza pentru obtinerea sucului proaspat. Se adauga apoi pudra, zaharul, mierea si condimentele. Se amesteca bine cu ajutorul unui blender pana se obtine un suc spumos, apoi se lasa cateva minute sa se linisteasca. Se toarna in pahare de sampanie, se orneaza cu frunze de menta si cu nuca de cocos rasa pe marginea paharului si se serveste ca aperitiv. Este un cocteil ce se potriveste perfect pentru musafiri deosebiti.

Lassi cu creson:

  • 750 de grame de iaurt biologic
  • 750 ml apa minerala, negazoasa
  • 6 linguri de creson proaspat
  • 1 strop de sare
  • zahar de trestie sau sirop de artar

Se amesteca ingredientele si se bat bine in blender, pana cand preparatul incepe sa faca spuma. Se adauga zaharul sau siropul de artar si se serveste in pahare frumoase.

Lassi cu trandafir:

  • 750 de grame de iaurt biologic
  • 750 ml de apa minerala, negazoasa
  • 2 linguri de dulceata de trandafiri
  • 1 lingurita de zahar brun
  • cateva picaturi de apa de trandafir

Se pun ingredientele in blender, se amesteca bine pana incepe sa faca spuma, apoi se se serveste in pahare frumoase, ornate cu petale de trandafir. Un desert sanatos si absolut delicios pentru intreaga familie.

4 mancaruri ayurvedice pentru un „rasfat” sanatos – mancaruri alese pentru sanatate indelungata

Orez cu sofran si mirodenii:

  • 1/2 lingurita de stigmat de sofran
  • 250 de gr de orez
  • 5 linguri de ghee
  • 1 betisor de scortisoara macinata
  • 1/4 lingurita de seminte de cardamom pisate
  • 2 cuisoare
  • 1 lingurita de sare
  • 2 linguri de zahar rosu
  • 1 lingura de fistic decojit, taiat
  • 1 lingura de anacard, maruntit
  • patrunjel proaspat
  • lamaie rondele

Se toarna 4 linguri de apa pe stigmatul de sofran si se lasa la inmuiat timp de o ora. Se spala bine orezeul in apa, apoi se lasa sa infuzeze 30 de minute. Se incalzeste gheea la foc mic, alaturi de scortisoara, cuisoare si cardamomul. Se adauga si orezul, se pune putina apa, se adauga sare, zahar si apa cu sofran. Se lasa la fiert timp de 20 de minute la foc mic. Se asaza orezul intr-o farfurie, se presara cu fistic si anacard, se orneaza cu patrunjel si rondele de lamaie si se serveste.

Garnitura plina de vitamine pentru orez:

  • 3/4 linguri de piure de anacard
  • 2 cani de patrunjel proaspat, fin tocat
  • 1/4 lingura de ghimbir proaspat ras
  • 2 linguri de iaurt biologic
  • 1/2 lingurita de sare
  • 4 linguri de zahar
  • 2 linguri de suc de lamaie, proaspat stoarsa
  • boia

Se macina toate ingredientele la blender si se serveste ca garnitura la mancarurile cu orez sau la orez fiert simplu.

Toate ingredientele pot fi gasite in magazinele ayurvedice sau plafare.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.