15.7 C
București
joi, martie 28, 2024

4 beneficii ale uleiului de neem

Uleiul de neem este un pesticid natural, bun pentru gandacii de pat, tantari si multe alte insecte. Se extrage din semintele din copacul neem si are culoare maro-galbuie. Gustul uleiului neem este amar si are un miros oarecum sulfuric. Este posibil sa nu sune placut, dar exista o multime de beneficii ale uleiului de neem. Protejeaza impotriva daunatorilor, de exemplu, si va poate ajuta sa va protejati de malarie.

Beneficiile uleiului de neem – Combate acarienii si alti daunatori

1 – Combate insectele de pat. Potrivit Agentiei pentru Protectia Mediului, atunci cand este combinat cu alte pesticide, uleiul de neem este un agent sigur si eficient impotriva insectelor, fiind folosit cu incredere atat acasa, cat si comercial. Mai mult decat atat, beneficiile uleiului neem se extind la eforturile de a ucide nu doar insectele adulte, ci si nimfa si ouale acestora.

2 – Este un isecticid natural si fara efecte adverse. Jurnalul de Stiinta a Insectelor a examinat si beneficiile uleiului de neem. Acestia au remarcat ca insecticidele conventionale sunt periculoase pentru mediul inconjurator si adesea costisitoare, in special atunci cand este necesar pentru zonele problematice raspandite. In acest caz, au sugerat o metoda mai eficienta din punctul de vedere al costurilor si mai ecologica, cum este uleiul de neem.

Beneficiile uleiului neem includ ingredientul azadirachtin, care este responsabil pentru 90% din efectul insecticidelor. Azadirachtin va poate proteja plantele impotriva distrugerii de catre insecte.

Beneficiile acestui ulei nu includ controlul absolut al insectelor, dar aplicatiile frecvente pot ajuta la reducerea semnificativa a populatiilor daunatoare prin respingerea acestora si inhibarea dezvoltarii larvelor.

Beneficii ale uleiului de neem – excelent tratament natural pentru afectiunile pielii

3 – Protejeaza pielea. Beneficiile uleiului neem se extind si la tratamentul mai multor afectiuni ale pielii. De exemplu, uleiul neem vindeca prin ameliorarea pielii uscate, reducerea eczemelor, tratarea acneei, eliminarea ridurilor si stimularea colagenului.

Pentru pielea uscata, uleiul de neem penetreaza adanc in piele pentru a vindeca fisuri minuscule cauzate de uscaciunea severa. In plus, uleiul de neem este atat de benefic pentru piele si datorita acizilor grasi si a vitaminei E, care pot intineri celulele pielii fara a lasa reziduuri grase.

Chiar daca acesta nu va vindeca eczemele, poate calma simptomele rosii, uscate si mancarimile. In plus, uleiul de neem poate elimina ridurile si liniile fine, reducand semnele de imbatranire. Si, folosit ca ingredient in sapunul natural, uleiul de neem poate oferi beneficii antimicrobiene, ajutandu-i pe cei care sufera de acnee.

4 – Respinge tantarii. Amestecarea a 2% ulei de neem cu ulei de nuca de cocos ofera protectie impotriva tantarilor timp de 12 ore. Journal of the American Mosquito Control Association au declarat ca este sigur de utilizat si pot oferi chiar protectie in zone ale lumii in care malaria este un pericol. In plus, in combinatii cu alte uleiuri, precum cel de oregano, poate distruge paduchii si ouale acestora in 24 de ore.

Atentie !!! Nu exista o dozare standard pentru acest produs in ceea ce priveste varsta sau starea de sanatate, ca atare, trebuie utilizat cu prudenta. Mai mult, consultati-va medicul inainte de a utiliza ulei de neem pe un copil sau daca alaptati sau sunteti insarcinata. Si daca luati in prezent orice medicamente, consultati-va medicul inainte de a utiliza ulei de neem.

Uleiul de Karanja, excelent emolient si protector UV pentru par

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole