3 retete sanatoase cu carne si legume

3 retete sanatoase cu carne si legume

Tot mestesugul vietii noastre este cu siguranta hrana. Masa trebuie sa fie masa, dar niciodata nu este bine sa ne imbuibam, cum nu este bine sa flamanzim. Ambele sunt daunatoare stomacului si intregului organism. Ca sa fie folositoare corpului, mancarea trebuie sa fie gustoasa, bine pregatita si bine pastrata.

Va prezentam mai jos 3 retete sanatoase cu carne si legume:

1.Curcan umplut cu legume

CURCAN UMPLUT CU LEGUME

Sfaturi utile:

Timpul pentru fragezirea corecta a carnii de curcan este de 1 ora. Iata cum se fragezeste carnea de curcan: carnea de curcan  este destul de frageda si din acest motiv nu este foarte complicata metoda de fragezire. Poti prepara o marinada simpla, din iaurt sau lapte batut. Se asaza carnea intr-un castron si se acopera cu marinada, dupa care se pune o folie de plastic deasupra si lasa minim 1 ora. De asemenea, se poate asezona cu piper si alte condimente in timp ce se marineaza. Nu uita sa stergi bine excesul de marinada inainte de a o gati.

Pentru reteta de curcan umplut cu legume, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 1 curcan
  • 2-3 morcovi
  • 3-4 cartofi
  • 4-5 rosioare
  • 2 dovlecei
  • fasole verde
  • 1 mar
  • 100 g unt
  • 200 ml vin rose demidulce
  • 2 lingurite miere
  •  piper
  •  sare
  •  ulei pentru uns

Mod de preparare:

Pentru inceput se curata curcanul de pielite, se spala si apoi se pune un prosop absorbant si se preseaza pe toata suprafata.Advertisement Se unge apoi cu ulei, unt si miere atat in interior, cat si exterior, se condimenteaza cu sare si piper, se stropeste cu vin si se lasa la rece aproximativ 1 ora.

Intre timp, se curata legumele. Cartofii, morcovii si fasolea verde se fierb in apa cu sare, iar dovleceii se curata, se taie bucati si se introduc in interiorul curcanului.

Se tapeteaza o tava cu unt si ulei, se asaza curcanul cu pieptul in jos si se baga in cuptorul cald. Se lasa sa se rumeneasca si apoi se intoarce inver. Se umple cu legumele fierte, se asaza deasupra feliute de rosii si se mai lasa sa se rumeneasca.

Reteta va fi gata in 2 ore, 40 min. Dureaza mult, dar este extrem de delicioasa.

2.Pulpe de pui la cuptor cu legume de toamna

Roasted Barbecue Drumsticks With Brussels Sprouts and Carrots, a recipe created by writer Ivy Manning. (Nathan Hostler, Special to The Oregonian/OregonLive)

(Nathan Hostler/OregonLive)

In aceasta perioada trebuie sa profiti din plin de legumele de toamna pentru a face o mancare rapida si sanatoasa. De asemenea, trebuie sa stii ca si legumele congelate sunt foarte bune. Acestea isi mentin acelasi continut de vitamine si minerale ca in momentul congelarii. Datorita proceselor tehnologice moderne, legumele sunt inghetate imediat dupa ce au fost culese, la un interval de cateva ore. Astfel, vitaminele si mineralele pretioase sunt pastrate in conditii optime. Nimic nu e mai usor decat sa arunci, intr-o tava la cuptor, niste bucati de pui si legume deja congelate. Iata cum se prepara legumele congelate: legumele se pastreaza in congelator la o temperatura de -18°C. Pentru preparare, nu lasati legumele sa se decongeleze, ci mai degraba folositi un cuptor cu microunde sau opariti-le pentru o perioada scurta de timp (nu mai mult de 2 minute).

Pentru reteta cu pulpe de pui la cuptor si legume de toamna, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • pulpe de pui
  • 1 cartof dulce
  • 450 g varza de Bruxelles
  • 1 dovleac mic
  • 1 rodie
  • 3 cepe
  • 4 catei de usturoi
  • seminte de dovleac
  • rozmarin, salvie si cimbru
  • sare si piper
  • 5 linguri ulei de masline
  • 2 linguri otet din vin rosu

Mod de preparare:

Pentru inceput, trebuie sa preincalzesti cuptorul la o temperatura mai mare.

Intr-o punga care se inchide etans, se introduc pulpele de pui, se adauga 3 linguri de ulei, otetul, usturoiul pisat si condimentele. Se inchide punga si se agita bine. Apoi, spala, curata si taie legumele asa cum doresti. Se pun intr-o tava, se stropesc cu uleiul de masline ramas si se asezoneaza cu sare si piper.

Intr-un singur strat, se pune printre legume si pulpele de pui. Se da tava la cuptor timp de 25-30 de minute, la temperatura medie. La final, se scoate tava si se presara deasupra cateva crengute de rozmarin, seminte de dovleac si de rodie.

3.Peste la cuptor umplut cu legume

Reţetă peşte umplut la cuptor - crap umplut

Iata cum se fragezeste corect carnea de peste:

Aceasta fiind deja frageda, nu necesita o actiune mecanica pentru fragezire. O reteta buna de marinada pentru peste include ulei de masline, suc de lamaie, usturoi, sare si piper, chimen si paprika.

Pentru reteta cu peste la cuptor umplut cu legume, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 1,5 kg crap sau orice alt peste doresti
  • 1 kg cartofi
  • 200 g ciuperci tocate din conserva
  • cateva buchetele de brocolli
  • 1 ardei kapia sau ardei gras verde
  • 1 tulpina de telina
  • 2 cepe de marime medie
  • 10 linguri suc de rosii
  • 100 ml ulei
  • 2 lamai
  • 150 ml vin
  • sare
  • piper
  • cimbru

Mod de preparare:

Se curata pestele si se sareaza, se cresteaza si apoi se caleste un pic in ulei sau unt. In acelasi ulei, se calesc pe rand si ciupercile, brocolli, cartofii, ardeii feliati subtire, tulpina de telina si la sfarsit ceapa tocata marunt.

Intr-o tava se pune stratul de cartofi, se acopera cu ceapa calita si apoi se pune pestele care se umple cu ciuperci, ardei, telina, cateva felii de lamaie si 2 linguri din ceapa calita. Se condimenteaza cu sare, cimbru si piper dupa gust si se stropeste totul cu 150 ml vin alb si suc de rosii. In fiecare crestatura facuta pestelui se adauga felii de lamaie.

Se introduce tava in cuptor si se acopera cu o folie de aluminiu pentru 20 de minute, apoi inca 10-15 minute fara folie.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

You may also like...