3 retete de salate hranitoare

3-retete-de-salate-hranitoare

Salatele sunt printre cele mai hranitoare si sanatoase mancaruri. Sunt usor de preparat, iar o salata pe zi asigura o multitudine de vitamine si minerale organismului. Hranind corpul cu elemente esentiale, veti scapa de starile de oboseala, de constipatie si de starile de depresie si anxietate. Acestea sunt retete pentru o singura portie si se servesc pe pat de salata sau de andive.

3 retete de salate hranitoare – Salata cu avocado

  • 2 linguri de morcovi fin rasi
  • 2 linguri de salata tocata fin
  • jumatate de rosie medie taiata in bucati mici
  • 2 linguri de frunze de telina Apio tocate fin
  • 2-3 fructe de kaki medii, decojite si taiate bucati
  • 2 linguri de stafide fara seminte
  • 2 linguri de varza rosie tocata fin
  • jumatate de banana mare taiata bucati
  • 2 curmale mari taiate in bucati
  • 5 ridichi mici taiate felii subtiri
  • 1 mar mare dat prin razatoare mica
  • jumatate avocado mediu decojit si feliat pe lungime
  • pentru ornat: o curmala, nuci tocate, cirese, nasturel.

Legumele si fructele se aranjeaza in straturi, incepand cu morcovii, pana la banana. Se asaza apoi ridichile pe marginea vasului, marul ras in centru, feliile de avocado pe margine, o curmala taiata in patru si bucatile dispuse in forma de cruce in centru, nucile presarate deasupra si cireasa in varf. Marginile salatei pot fi decorate cu nasturel.

3 retete de salate hranitoare – Salata cu dovleac placintar

  • 2 linguri frunze de telina Apio tocate fin
  • 2 linguri de morcovi rasi fin
  • 2 linguri salata tocata fin
  • 1 lingura ceapa tocata fin
  • jumatate de rosie medie tocata bucati
  • 2 linguri de varza rosie tocata marunt (ceapa, rosia si varza se amesteca)
  • 1 lingura dovleac placintar tocat fin
  • 1 mar ras fin
  • 1 smochina mare taiata bucati (rosia, varza, dovleacul, marul si smochina se amesteca impreuna)
  • 2 lingurite de miere
  • 2 linguri de nuci tocate fin
  • jumatate de avocado mediu decojit si taiat pe lungime
  • 5 ridichi mici intregi
  • masline umplute
  • patrunjel

Se aranjeaza salata in straturi in felul urmator: telina,morcov, apoi amestecul de salata, ceapa, rosie si varza. In centru se asaza dovleacul, marul, smochina, mierea si nucile. Pe marginea vasului se asaza feliile de avocado si ridichiile, iar maslinele umplute in mijloc. Se orneaza cu patrunjel tocat marunt.

3 retete de salate hranitoare – Salata cu sparanghel

  • 1-2 tulpini sparanghel crud proaspat
  • 6 pastai fasole verde cruda proaspata
  • 1/4 capatana salata tocata mare
  • 2 linguri patrunjel tocat marunt
  • 1 morcov mic ras fin
  • 50 de grame de branza de vaci stoarsa bine
  • jumatate de piersica mare proaspata taiata felii
  • jumatate de avocado mediu decojit si taiat pe lungime
  • frunze de salata
  • 4-5 nuci si nuci pecan

Se amesteca toate ingredientele intr-un bol, fara piersica, avocado, nuci si o mica parte din branza. Asezati frunzele proaspete de salata pe o farfurie, apoi puneti amestecul sub forma unei gramajoare. Se acopera gramajoara cu felii de piersica si felii de avocado. Se asaza restul de branza in centru si se presar nucile tocate marunt.

Sursa: „Calea naturala catre o greutate ideala”, Norman W.Walker, Editura All, 2016

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.