13.9 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024

19 sfaturi pentru curatenia in baie de Craciun

Curatenia generala in zilele de sarbatoare poate fi o provocare. Nu si daca stii cateva sfaturi pentru a iti improspata baia simplu, cu metode non-toxice si usor de folosit. Iata cum sa cureti baia rapid si sa o intretii fara prea mult efort.

Foloseste substante non-toxice pentru o baie ca noua

1 – Perdelele de dus trebuie sa fie bine intretinute, altfel se acopera de mucegai. Pentru evitarea aparatiei mucegaiului, dupa ce se spala bine perdeaua, aceasta se inmoaie in apa cu sare.

2 – Perdeaua de dus din plastic se curata cel mai bine cu un burete inmuiat in bicarbonat de sodiu. Daca perdeaua de dus din nylon s-a intarit, aceasta se inmoaie cand este stearsa bine cu un amestec din apa cu glicerina.

3 – Peretii din baie vopsiti cu vinarom se curata cu apa cu sapun, apoi se clatesc cu un amestec de apa calda cu otet alb in proportie de 1/2 cana de otet alb la 1 litru apa calda.

4 – Oglinzile se curata excelent daca sunt frecate cu o felie de cartof. Se clatesc apoi cu apa si devin stralucitoare. Iar ca sa nu se mai abureasca niciodata, oglinzile din baie se freaca cu o carpa inmuiata in glicerina si se sterg bine dupa aceea.

5 – Usile de la baie vopsite in alb se spala usor cu apa in care s-a pus o lingura de amoniac.

6 – Robinetele zgariate ies ca noi daca sunt frecate bine cu partea alba a cojii de portocala. La fel se intampla si cu obiectele de sticla zgariate usor.

7 – Bateriile de baie nichelate devin ca noi daca se freaca cu un tampon de lana inmuiat in amoniac. Ele se intretin usor prin frecarea cu ceapa cruda si apoi daca sunt sterse cu o carpa moale inmuiata putin in gaz.

8 – Boraxul impiedica formarea mucegaiului si ciupercilor. Se freaca cu o carpa sau sepulverizeaza zonele amenintate de mucegai cu un amestec de 50 de grame de borax si 300 de ml de otet alb. Se lasa sa actioneze 30 deminute, apoi se sterge bine.

9 – Mirosul din baie va fi mereu proaspat daca se pune pe o mobila aflata in incapere un buchet de plante medicinale frumos mirositoare: menta, lavanda si salvie. E cel mai bun deodorant non-toxic pentru baie.

Cum sa ai o baie frumos mirositoare tot timpul

10 – O alta metoda simpla de a avea parfum frumos in baie: se unge becul cu o carpa inmuiata in parfumul preferat inainte de a aprinde lumina din baie. Cand va arde becul, aroma preferata se va raspandi in toata baia. Lumanarile pot fi stropite cu un pic de parfum si aprinse pentru a improspata aerul din baie.

11 – Faianta din baie se curata cel mai bine cu apa cu sapun, in care se pun cateva picaturi de amoniac. Se clateste faianta la final cu apa calda si se sterge cu o carpa moale.

12 – Capul de la dus cu depozite de calcar se desurubeaza si se lasa la inmuiat in otet pur pentru 30 de minute. Se freaca apoi cu o periuta de dinti nefolosibila si se spala cu apa calda, apoi se sterge si se pune la loc.

13 – Ca sa aveti vasuri WC ca noi, se toarna 150 de ml de otet alb in cuva WC-ului, se freaca bine cu un burete mai aspru, apoi se clateste tragand apa. Se evita folosirea substantelor chimice, frumos mirositoare, care sunt de cele mai multe ori daunatoare sanatatii omului.

14 – Aprinderea unui chibrit deasupra WC-ului inlatura in mod garantat orice miros, oricat de greu. Astfel, devine inutila folosirea spray-ului aromat si nu ameninta mediul inconjurator.

15 – Chiuvetele de la baie se freaca cel mai bine cu 25 de grame de sare de masa si 300 de ml de apa. Pentru desfundare se toarna jumatate de litru de otet clocotit.

16 – Cada ingalbenita de curata usor cu o solutie formata din terebentina si sare de bucatarie. Cazile si chiuvetele de baie emailate stralucesc din nou daca se freaca bine cu urmatoarea pasta: 1 plic praf de copt, 1 lingura sapun ras si nisip fin.

17 – Pasta pentru curatarea chiuvetei, bateriilor, WC-ului, cazii: bicarbonat de sodiu, apa, 1 lingurita suc de lamaie, 1 lingurita sare fina. Se clateste bine, iar petele persistente se freaca energic cu lamaie taiata pe din doua.

18 – Sucul de lamaie cu un varf de cutit de sare se foloseste pentru a curata petele din cada si chiuveta. Se freaca bine, se clateste abundent si apoi se sterg cu o carpa moale.

19 – Pentru a evita formarea aburilor in baie, se lasa sa curga in cada mai intai apa rece, apoi apa fierbinte.

Daca acest articol v-a fost util, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole